on

Ai grija de frigiderul tau

14 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Achizitionarea unui frigider este o investitie de lunga durata. Nu iti doresti sa-l repari prea curand, de fapt nu-ti doresti sa-l repari deloc si, daca este posibil, ai vrea sa te tina cel putin 10 ani. Dar, ca sa te asiguri ca nu vei fi nevoit sa-l repari prea curand, trebuie sa-l si intretii, sa ai grija de el astfel incat sa-I prelungesti durata de viata cat mai mult posibil.

Grija fata de frigiderul tau trebuie sa inceapa chiar din momentul in care il achizitionezi. Transporta frigiderul in pozitia verticala. Daca trebuie neaparat sa-l inclini, trebuie sa faci acest lucru cu usa in jos. Incearca sa faci tot posibilul sa nu-l culci la orizontala.
Atunci cand pozitionezi frigiderul in bucatarie, asigura-te ca lasi 10 centimetri intre spatele frigiderului si perete. Are nevoie de acest spatiu pentru a se putea ventila corect. Este important totodata sa-l feresti de sursele de caldura. Nu-l aseza langa aragaz sau langa fereastra incalzita de razele soarelui.

Nu forta agregatul frigiderului setand temperatura cea mai scazuta.

Daca frigiderul are functia de autodezghetare, o data la trei luni curata canalul prin care se scurge apa ce provine din autodezghetare. Acest canal se infunda deoarece pe el se formeaza mucegai. Toarna in acest canal 50 de mililitri apa amestecata cu otet.

Congelatorul trebuie dezghetat de minimum doua ori pe an. Ca regula, nu lasa sa se formeze pe conductele de racire un strat de gheata mai gros de 2 centimetri.

Daca frigiderul tau nu are afisaj electronic, atunci seteaza-l sa functioneze pe treapta 2 sau 3. Daca poti seta temperatura cu precizie, atunci este bine sa functioneze la 5oC, iar congelatorul la -15oC.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce presupune igienizarea rufelor? Ce presupune igienizarea rufelor?
Care sunt cele mai cautate electrocasnice de Black Friday? Care sunt cele mai cautate electrocasnice de Black Friday?
PRIA Fire Safety of Buildings 2021 PRIA Fire Safety of Buildings 2021
Aspiratorul - generalitati Aspiratorul - generalitati
10 sfaturi pentru intretinerea plitelor 10 sfaturi pentru intretinerea plitelor
Electrocasnice de top pentru un stil de viata activ si sanatos Electrocasnice de top pentru un stil de viata activ si sanatos

Vezi mai multe articole