on

Ai grija de frigiderul tau

14 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Achizitionarea unui frigider este o investitie de lunga durata. Nu iti doresti sa-l repari prea curand, de fapt nu-ti doresti sa-l repari deloc si, daca este posibil, ai vrea sa te tina cel putin 10 ani. Dar, ca sa te asiguri ca nu vei fi nevoit sa-l repari prea curand, trebuie sa-l si intretii, sa ai grija de el astfel incat sa-I prelungesti durata de viata cat mai mult posibil.

Grija fata de frigiderul tau trebuie sa inceapa chiar din momentul in care il achizitionezi. Transporta frigiderul in pozitia verticala. Daca trebuie neaparat sa-l inclini, trebuie sa faci acest lucru cu usa in jos. Incearca sa faci tot posibilul sa nu-l culci la orizontala.
Atunci cand pozitionezi frigiderul in bucatarie, asigura-te ca lasi 10 centimetri intre spatele frigiderului si perete. Are nevoie de acest spatiu pentru a se putea ventila corect. Este important totodata sa-l feresti de sursele de caldura. Nu-l aseza langa aragaz sau langa fereastra incalzita de razele soarelui.

Nu forta agregatul frigiderului setand temperatura cea mai scazuta.

Daca frigiderul are functia de autodezghetare, o data la trei luni curata canalul prin care se scurge apa ce provine din autodezghetare. Acest canal se infunda deoarece pe el se formeaza mucegai. Toarna in acest canal 50 de mililitri apa amestecata cu otet.

Congelatorul trebuie dezghetat de minimum doua ori pe an. Ca regula, nu lasa sa se formeze pe conductele de racire un strat de gheata mai gros de 2 centimetri.

Daca frigiderul tau nu are afisaj electronic, atunci seteaza-l sa functioneze pe treapta 2 sau 3. Daca poti seta temperatura cu precizie, atunci este bine sa functioneze la 5oC, iar congelatorul la -15oC.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata
Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna
Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi
Electrocasnice smart pentru o casa smart Electrocasnice smart pentru o casa smart
Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul
Ghid de cadouri: ce le cumperi părinților de ziua lor? Ghid de cadouri: ce le cumperi părinților de ziua lor?

Vezi mai multe articole