on

Ai grija de frigiderul tau

14 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Achizitionarea unui frigider este o investitie de lunga durata. Nu iti doresti sa-l repari prea curand, de fapt nu-ti doresti sa-l repari deloc si, daca este posibil, ai vrea sa te tina cel putin 10 ani. Dar, ca sa te asiguri ca nu vei fi nevoit sa-l repari prea curand, trebuie sa-l si intretii, sa ai grija de el astfel incat sa-I prelungesti durata de viata cat mai mult posibil.

Grija fata de frigiderul tau trebuie sa inceapa chiar din momentul in care il achizitionezi. Transporta frigiderul in pozitia verticala. Daca trebuie neaparat sa-l inclini, trebuie sa faci acest lucru cu usa in jos. Incearca sa faci tot posibilul sa nu-l culci la orizontala.
Atunci cand pozitionezi frigiderul in bucatarie, asigura-te ca lasi 10 centimetri intre spatele frigiderului si perete. Are nevoie de acest spatiu pentru a se putea ventila corect. Este important totodata sa-l feresti de sursele de caldura. Nu-l aseza langa aragaz sau langa fereastra incalzita de razele soarelui.

Nu forta agregatul frigiderului setand temperatura cea mai scazuta.

Daca frigiderul are functia de autodezghetare, o data la trei luni curata canalul prin care se scurge apa ce provine din autodezghetare. Acest canal se infunda deoarece pe el se formeaza mucegai. Toarna in acest canal 50 de mililitri apa amestecata cu otet.

Congelatorul trebuie dezghetat de minimum doua ori pe an. Ca regula, nu lasa sa se formeze pe conductele de racire un strat de gheata mai gros de 2 centimetri.

Daca frigiderul tau nu are afisaj electronic, atunci seteaza-l sa functioneze pe treapta 2 sau 3. Daca poti seta temperatura cu precizie, atunci este bine sa functioneze la 5oC, iar congelatorul la -15oC.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sucurile naturale – tezaur nutritiv Sucurile naturale – tezaur nutritiv
5 electrocasnice care nu trebuie sa-ti lipseasca cand te muti in casa noua 5 electrocasnice care nu trebuie sa-ti lipseasca cand te muti in casa noua
Gatitul cu ajutorul tehnologiei: cum obtii friptura printr-o aplicatie mobila Gatitul cu ajutorul tehnologiei: cum obtii friptura printr-o aplicatie mobila
5 motive sa-ti cumperi o masina de spalat vase 5 motive sa-ti cumperi o masina de spalat vase
Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale? Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale?
Ce presupune igienizarea rufelor? Ce presupune igienizarea rufelor?

Vezi mai multe articole