Alegeti un acoperis ventilat!

11 iunie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Practica a aratat ca ventilarea acoperisului in panta este cea mai eficienta metoda de a pastra in timp calitatile sarpantei, a materialelor folosite la construirea acesteia. Este o tehnica constructiva care nu presupune cheltuieli majore fata de situatia in care invelitoarea ar fi in contact direct cu materialul termoizolant, metoda neindicata, in fond. La o temperatura a mediului de 20-25 ºC, temperatura invelitorii, mai ales daca este de culoare inchisa, poate ajunge la 80 ºC. Caldura va fi transmisa structurii portante a acoperisului si, in consecinta, intregului spatiu de dedesubt. In cazul ventilarii, caldura
invelitorii este preluata de aerul care poate intra pe la streasina si va fi evacuat printr-o coama ventilata sau alte orificii ale acoperisului.
 
In sezonul rece, ventilarea va impiedica formarea condensului sub invelitoare, cauzat de temperaturile scazute. Fara ventilatie, poate aparea mucegaiul si chiar gheata, care vor afecta structura sarpantei. In cazul depunerii de zapada, acoperisul ventilat va facilita topirea treptata a zapezii si va impiedica formarea barierelor de gheata.
Asadar, ventilarea acoperisului este cea mai buna metoda de a va proteja casa si sanatatea, punand in evidenta in acelasi timp calitatile polistirenului utilizat pentru termoizolare. Bineinteles, la costuri deosebit de competitive.
 
Compania Austrotherm a proiectat sisteme prin care avantajele polistirenului sa poata fi valorificate in cadrul unui acoperis ventilat. Tipurile de polistiren expandat EPS® A150 si EPS® A200 sunt potrivite montajului peste astereala, avand o deosebita rezistenta la compresiune si incarcari. Tot la acest nivel poate fi folosit si XPS® 30, in functie de capacitatea de termoizolare dorita si de exigentele mecanice necesare. Avand diverse grosimi, care va pot fi indicate de consultantii companiei, acestea vor face fata conditiilor atmosferice si vor sustine greutatea invelitorii, a tuturor elementelor constructive (sipci longitudinale si transversale). Impreuna cu un spatiu de aer (intre invelitoare si izolatie, pentru ventilare) si o membrana hidroizolanta, polistirenul sta la baza unui sistem de acoperis in toata puterea cuvantului.
 
Cu EPS® A50 si EPS® A70 se poate realiza termoizolarea intre capriori, fara ca polistirenul sa fie supus greutatii altor elemente de acoperis. Calitatea polistirenului de la Austrotherm permite o serie larga de lucrari cu totul speciale, in care astereala nu mai este obligatorie, ceea ce inseamna economie de material lemnos si manopera, deci cheltuieli sensibil diminuate.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie Termoizolarea apartamentului – ce trebuie sa ai in vedere inainte sa iei o decizie
Mai multa caldura la mansarda Mai multa caldura la mansarda
Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta! Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta!
Termoizolatii cu lana si canepa naturala Termoizolatii cu lana si canepa naturala
Polistiren pentru terase clasice si inversate Polistiren pentru terase clasice si inversate
Cu ce termoizolam o casa din lemn? Cu ce termoizolam o casa din lemn?

Vezi mai multe articole