on

Alege mobila dormitoare pentru confortul perfect

16 iunie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cea mai dificilă decizie pe care trebuie să o iei atunci când vrei să-ţi înnoieşti dormitorul este ce anume sacrifici: confortul sau spaţiul.

 

Cum să creezi în dormitor cadrul ideal pentru un somn uşor

 

Cea mai dificilă decizie pe care trebuie să o iei atunci când vrei să-ţi înnoieşti dormitorul este ce anume sacrifici: confortul sau spaţiul. Nu mulţi îşi permit luxul de a avea camerele suficient de generoase încât să le poată mobila exact cum îşi doresc, modul în care sunt configurate cele mai multe dormitoare obligă fie la compromisuri, fie la soluţii creative. Un somn liniştitor depinde atât de un pat încăpător şi comod, cât şi de o mobilă pentru dormitoare spaţioasă şi frumoasă, o mobilă pe care să o poţi folosi eficient şi să-ţi fie drag să o şi priveşti, fiind, de obicei, primul lucru pe care îl vezi când te trezeşti. Iată in continuare câteva sfaturi simple despre crearea condiţiilor ideale pentru somn, sfaturi care sa te ajute să alegi un mobilier care te binedispune, astfel încât, dimineaţa, din uşă, să-ţi vină să te întorci pentru a-l mai admira o dată.

 

Culoarea fericirii se vede şi cu becul stins

 

Problema cu somnul nu este ce se întâmplă când se stinge lumina, ci ceea ce se petrece până atunci. Totul are un rol premergător, de a te introduce în starea de relaxare a cărei finalizare firească este picarea în somn, transformată de multe ori dintr-o plutire liniştită spre visare într-o împingere, o bruscare, o forţare de a adormi.

 

Dereglările de somn au legătură directă cu stimulii care ne asaltează de când ne trezim şi până adormim şi care nu se ştiu opri la uşa dormitorului. Culorile neutre au scopul de a ne linişti, pereţii camerei jucând un rol esenţial atât în atenuarea deranjului fonic, cât şi a „zgomotului” cromatic. Acestea compensează agresiunea vizuală la care suntem supuşi peste zi prin nuanţe calde, note cromatice liniştitoare, care mângâie privirea şi o pregăteşte pentru odihnă.

 

O contribuție esențială la inducerea stării potrivite  o are şi paleta coloristică a mobilei de dormitor, care ajută ochii să se închidă blând, fiindcă este mai vizibilă, spre deosebire de perete având tridimensionalitate. Mobila iese în evidenţă din fundal şi, prin culori neutre şi modele fluide, te convinge să te linişteşti. La Natürlich îți oferim dormitoare în culori calde, formând cadrul tihnit care te ajută să cazi toropit în îmbrățișarea nopții, până dimineață.

 

Confortul face să merite efortul de a alege mobila dormitoare perfectă

 

Patul este piesa centrală a camerei de dormit şi cel care îți provoacă cele mai multe nopţi albe atunci când încerci să te hotărăşti asupra modelului potrivit. Cu somieră rabatabilă, fix, boxspring, până la podea sau pe picioare, cu sau fără spetează, cu sau fără sertar, orice ai alege este important să ții cont de faptul că patul este o investiție pe termen lung. Calitatea nu are preţ, iar costul în acest caz se calculează în ore dormite sau nedormite.

 

La Natürlich îți creştem şansele de a avea nopţi uşoare, indiferent pentru ce ai opta, deoarece concepem dormitoare care satisfac toate pretențiile. Dimensiunea este principalul criteriu de selectare a unui pat, fiind necesar ca acesta să se potrivească şi cu camera, şi cu cel sau cea care o va ocupa. Într-un pat spaţios vei încăpea, dar nu vei avea loc de mişcare ori pentru alte corpuri de mobilier, în timp ce în unul prea mic nu vei putea face nimic altceva decât să întorci de pe o parte pe alta. Aşadar, contează mărimea, la fel de mult precum salteaua.

 

Dacă aceasta are fermitatea potrivită şi este primitoare, orice altă nemulţumire pe care ai putea-o avea faţă de mobila dormitoare e trecătoare şi cu siguranţă îi vom găsi o rezolvare, cu o paletă foarte diversificată de produse gândite special pentru a da valoare crescută probabil principalei camere din casă care te face să te simţi acasă.

 

Ştim și că lipsa spațiului în dormitoare doare, să spunem aşa, deoarece ai multe lucruri personale pe care le vrei la îndemână. Ai nevoie nu doar de pat, ci şi de dulapuri cu rafturi şi spaţii generoase (cu suficient loc pentru îmbrăcăminte, lenjerii), o noptieră pentru veioză, ochelari, carte şi paharul cu apă, iar toate acestea trebuie să încapă fără a le înghesui. Ar fi perfectă şi o comodă pentru obiecte de uz imediat şi pe care să poţi pune o vază cu flori, să te trezeşti dimineaţa într-o simfonie de culori. Tocmai de aceea în oferta de la Natürlich am inclus câte ceva din fiecare, piese de mobilier pentru un dormitor complet și primitor, ca și cum te-ar întâmpina cu drag și ți-ar ura „Somn ușor!”.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau
3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele 3 sfaturi de care sa tii cont in achizitionarea unei saltele
Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (prima parte) Liniste, confort si relaxare: Definitia unui dormitor pe placul tuturor (prima parte)
Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda
Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg? Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg?
Ce trebuie sa stii cand iti alegi pilota Ce trebuie sa stii cand iti alegi pilota

Vezi mai multe articole