dormitor la mansarda

Dormitorul din mansarda

29 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mansarda este, probabil, spatiul casei cu cea mai puternica simbolistica. De obicei, oamenii o asociaza cu un loc misterioas, plin de secrete, cu un imens loc de joaca sau cu un loc ce inspira teama si raceala. Aceasta fascinatie starnita o transforma intr-o camera a casei extrem de versatila, cu un potential decorativ, de obicei, prea putin exploatat.

Atunci cand o familie se extinde si are nevoie de mai mult spatiu, pasul urmator este acela de a se muta intr-o casa mai mare. O alternativa la aceasta problema ar fi transformarea spatiului de la mansarda intr-un dormitor sau, in functie de cat de mare este mansarda, in doua. Desi pot fi percepute ca spatii misterioase, mansardele pot gazdui dormitoare foarte primitoare, daca spatiul este pregatit cu atentie si decorat cu multa grija.
Mansarda e o camera atipica datorita formei neobisnuite a tavanului si datorita pozitionarii ferestrelor. Acest lucru prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje in ceea ce priveste designul interior.
In primul rand, izoleaza mansarda termic si asigura-te ca ferestrele sunt etanse si de buna calitate. Pentru un plus de confort si caldura, alege parchet din lemn masiv, lambriu si multe covoare groase si pufoase. Profita de grinzile expuse ale mansardei, pentru ca dau un aer romantic si plin de caldura dormitorului tau.
De obicei, mansarda nu beneficiaza de multa lumina, din cauza numarului mic de ferestre. De aceea, vopseste peretii in culori deschise, precum cremul, nuante de galben si verde deschis. In plus, asigura-te ca ai suficiente corpuri de iluminat asezate in zonele mai obscure ale camerei. Arhitectura atipica a peretilor si tavanului va crea unghiuri ce fac lumina sa se rasfranga intr-un mod special. Astfel, te poti juca cu diferite tipuri de spoturi si lampi pentru a crea un ambient calduros si luminos. Asaza patul in dreptul ferestrei, mai ales daca aceasta este pe tavan si iti poate oferi o priveliste deosebita, atat ziua, cat si noaptea.
Daca mansarda ta este foarte mica, orienteaza-te spre o configurare a mobilierului ce economiseste spatiu. De exemplu, alege un pat suspendat ce ofera posibilitatea montarii biroului sub el. Sau poti opta pentru un pat cu o platforma mare ce are incorporate dulapuri sub el sau chiar o biblioteca inedita cu rafturi pentru carti la indemana ta atunci cand vrei sa citesti intins in pat. Daca nu ai niciun perete drept, alege sa faci un dulap de haine pe comanda ce se va mula perfect pe unghiul de inclinare al peretelui.
Mansarda casei e o mina de aur cand vine vorba de design interior, pentru ca iti permite sa fii creativ si sa iti pui cele mai ingenioase idei in aplicare. Un dormitor la mansarda te aduce putin mai aproape de stele, ca noaptea sa te poti realimenta cu inspiratie si visare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Salteaua noastra cea de toate noptile Salteaua noastra cea de toate noptile
Dormitor in stil marocan Dormitor in stil marocan
Informatii despre materialele folosite la saltelele de pat Informatii despre materialele folosite la saltelele de pat
Amenajarea unui dormitor mic Amenajarea unui dormitor mic
Ergonomia somnului – saltele si perne Ergonomia somnului – saltele si perne
Amenajare dormitor Amenajare dormitor

Vezi mai multe articole