on

De ce să cumperi o saltea din spumă cu memorie?

14 iulie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nevoia de confort sporit în timpul somnului și exigențele tot mai mari ale cumpărătorilor au determinat producătorii de saltele să vină cu soluții din cele mai inovative prin care să asigure cele mai bune caracteristici ale produselor destinate somnului și odihnei, în materie de confort și durabilitate. Una dintre descoperirile recente de pe piața de profil este spuma cu memorie ca material de confecționare a saltelelor.

 

O saltea din spumă cu memorie combină un strat de spumă cu memorie cu arcuri sau cu spumă de susținere. Spuma cu memorie folosește căldura degajată de utilizator pentru a se înmuia și pentru a se adapta formei corpului. Acest lucru oferă suport optim în timpul somnului și un confort remarcabil. Odată ce presiunea este îndepărtată, spuma cu memorie va reveni foarte lent la forma inițială și, în timp, își va aminti forma corpului și poziția preferată de dormit, de unde și folosirea termenului de “memorie”.

 

Ce avantaje au saltelele din spumă cu memorie?

 

Spuma cu memorie, cunoscută și sub denumirea de spumă vâscoelastică, a fost proiectată pentru prima dată de NASA la mijlocul anilor 1960. Fabricată din poliuretan, spuma cu memorie a fost dezvoltată pentru a contracara presiunea extremă cu care se confruntă astronauții la ieșirea și intrarea în atmosfera Pământului. Potențialul de a folosi spuma cu memorie în alte produse a fost în curând descoperit și acum este folosită în saltele, perne și suprafețe pentru saltele. Saltelele din spumă cu memorie sunt o alegere populară datorită avantajelor pe care le oferă un astfel de produs în materie de confort necesar pentru un somn de calitate.

 

1. Oferă suport și confort optim.

 

Spuma cu memorie se adaptează formei corpului pentru o aliniere a coloanei vertebrale și un sprijin optime. Acest nivel ridicat de confort personalizat va face salteaua să se simtă ca și cum a fost făcută special pentru utilizatorul ei.

 

2. Facilitează eliberarea presiunii din anumite puncte ale corpului.

 

O saltea din spumă cu memorie va distribui uniform greutatea corpului pentru a reduce presiunea asupra celor mai grele părți ale corpului. Acest lucru ajută la ameliorarea durerilor de spate, umeri și la favorizarea unei circulații a sângelui mai sănătoase pe tot parcursul nopții.

 

3. Reduce transferul de mișcare.

 

Spuma cu memorie se conturează pe corpul fiecărui utilizator, creând o zonă personală de somn pe partea de pat folosită. Acest lucru este de mare ajutor atunci când patul este folosit în comun, pentru a nu simți mișcările partenerului de somn, care cauzează unora senzația de răsturnarea a patului. Acest tip de saltea este o opțiune bună pentru persoanele cu un somn foarte ușor, care sunt trezite adesea de mișcările partenerului.

 

4. Este deosebit de rezistentă la acarieni.

 

O saltea din spumă cu memorie are o structură vâscoelastică care nu poate fi pătrunsă de acarieni. Acest lucru poate reduce dramatic simptomele alergice și oferă un somn de noapte mai curat și mai sănătos.

 

Ce poziție de somn peste recomandată pentru salteaua cu memorie?

 

O saltea din spumă cu memorie se potrivește tuturor tipurilor de poziții de dormit, indiferent dacă persoana doarme pe spate, pe o parte sau pe burtă. Cu toate acestea, este important să se aleagă nivelul corect de fermitate pentru poziția de dormit. Cel mai bun rating de fermitate depinde și de alți factori, inclusiv de greutatea corporală.

 

Iată principalele beneficii ale saltelelor din spumă cu memorie pentru fiecare poziție de dormit:

 

1. Pentru dormitul pe spate: spuma cu memorie se conformează coloanei vertebrale pentru a oferi un sprijin lombar excelent.

 

2. Pentru dormitul pe o parte: spuma cu memorie distribuie greutatea corporală departe de șolduri și umeri în timp ce susține talia pentru a menține coloana vertebrală într-o aliniere sănătoasă.

 

3. Pentru dormitul pe burtă: spuma cu memorie ajută la susținerea curbei naturale a spatelui pentru a reduce presiunea asupra spatelui inferior.

 

Ce alte aspecte sunt importante în alegerea unei saltele cu memorie?

 

Când au fost inventate pentru prima dată saltelele din spumă cu memorie, tehnologia de reglare a temperaturii nu era disponibilă. Acest lucru a însemnat că saltelele din spumă cu memorie depozitau multă căldură în timpul nopții.

 

De-a lungul anilor, aceste saltele au avansat în ceea ce privește cantitatea de căldură conservată. Majoritatea saltelelor din spumă cu memorie au acum tehnologie care ajută la controlul temperaturii pe tot parcursul nopții.

 

Cu toate acestea, factori precum temperatura camerei, grosimea păturii folosite la învelire, vârsta și medicamentele pot afecta, de asemenea, temperatura resimțită în timpul somnului. Acești factori vor fi luați în considerare înainte de a decide dacă o saltea din spumă cu memorie este potrivită nevoilor unei persoane.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda
Cum Să Alegi Cea Mai Bună Saltea Ortopedică Cum Să Alegi Cea Mai Bună Saltea Ortopedică
Schimbarea si spalarea cearsafurilor – ce greseli poti sa faci Schimbarea si spalarea cearsafurilor – ce greseli poti sa faci
Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea Imi pare rau ca nu am stiut mai devreme ce este si ce face un topper de saltea
Dormitor in stil chinezesc Dormitor in stil chinezesc
10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare 10 modalitati de a face un dormitor mic sa para mare

Vezi mai multe articole