Alegerea canapelei potrivite

Alegerea canapelei potrivite

09 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Forma, culoarea si finisajele au un mare rol in confortul pe care il ofera o canapea, de aceea nu trebuie tratata drept o simpla piesa de mobilier. Primul pas si cel mai important in alegerea canapelei este bugetul disponibil, stabilirea locului in care aceasta va sta si dimensiunile ei.
 
In showroom-uri canapelele sunt expuse in spatii largi si de multe ori aparentele inseala. Chiar daca aveti senzatia ca ati gasit canapeaua potrivita, in realitate s-ar putea sa fie prea mare sau prea mica pentru spatiul disponibil. In functie de dimensiunile incaperii in care doriti sa inlocuiti sau sa ampasati o canapea, stabiliti numarul de locuri (2-6), apoi daca doriti o canapea de colt, pe dreapta sau pe stanga, canapea dreapta, rotunda, in forma de U sau L, extensibila sau nu. In ultimii ani au aparut noi modele de canapele alcatuite din mai multe corpuri care va permite sa aranjati camera cu mult bun gust, utilizand spatiul cu un maxim de eficienta. In timpul zilei va puteti bucura de un coltar elegant, iar noaptea devine un pat confortabil, asigurand un somn linistit.
 
Daca sunt dotate cu tetiere reglabile, tavite pe care sa puteti aseza cateva pahare si chiar cateva rafturi incorporate in bratele canapelei pentru carti, cu atat sunt mai functionale si moderne. Un alt aspect important este husa detasabila din material rezistent, care poate fi spalata la masina, mai ales daca aveti copii sau animale de casa. Dupa ce ati bifat caracterisiticile practice, acum le puteti creiona si pe cele estetice. Orice obiect de mobilier nou introdus in designul unei incaperi trebuie sa respecte stilul de amenajare existent, ceea ce va obliga intr-o oarecare masura sa cautati canapeaua asortata. Oricare ar fi preferintele dumneavoastra in materie de culori, finisaje sau design, puneti accentul pe multifunctionalitatea canapelei pe care o cumparati.
 
In fond, canapeaua potrivita trebuie sa fie in primul rand confortabila, pentru ca o buna parte din viata are legatura cu ea: citim o carte in canapea, vorbim la telefon, ne uitam la TV, ne odihnim sau ne bucuram de prezenta prietenilor. Aproape instinctiv ne indreptam spre ea cand ne petrecem timpul in living, spatiul din care este imposibil sa lipseasca aceasta piesa importanta.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce fronturi din MDF pentru mobilier? De ce fronturi din MDF pentru mobilier?
Intretinerea mobilierului vechi Intretinerea mobilierului vechi
Accente rustice in case moderne Accente rustice in case moderne
Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani Sfaturi pentru mobilarea unui apartament nou, cand nu aveti bani
Tablia patului – o multitudine de solutii Tablia patului – o multitudine de solutii
5 sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru casa ta 5 sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru casa ta

Vezi mai multe articole