Cum se mobileaza casa

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

V-ati mutat in casa noua… intrati in intimitatea apartamentului… aruncati o privire in jur… totul e… nou, impecabil, neatins si mai ales, gol. Dar, oarecum aceasta ultima observatie nu sperie. Si asta pentru ca fiecare dintre noi gaseste foarte repede cu ce sa umple acest gol si cum sa personalizeze casa in care tocmai s-a mutat sau pe care tocmai a renovat-o.

Primul lucru pe care il facem atunci cand ne apucam de mobilarea casei este sa “atarnam”
tablourile mostenite sau achizitonate, in ton cu proaspetele culori ale peretilor si cu structura si unghiurile noului mobilier. Deci, pentru decorarea unui perete cu lucrari artistice este necesara crearea unei armonii care sa nu afecteze estetica generala a decorului, ce e pe cale sa prinda contur. Pentru a evita deteriorarea peretilor, puteti folosi metoda profesionistilor: fixarea unui profil metalic, de grosime medie, pe toata lungimea peretelui. Forma profilului permite agatarea de tije pentru suspendarea mai multor tablouri. Veti vedea ca utilizand acest tip de montaj, pozitia tabloului va fi permanent reglabila si le veti putea deplasa oricand doriti sa operati o schimbare. Carligele, care prind tabloul de profil, sunt concepute pentru evitarea desprinderilor neasteptate, iar formele capetelor tijelor nu permit iesirea de pe profil a tabloului.
In cazul in care sunteti adeptul traditionalei fixari a tabloului, atunci aveti nevoie de binecunoscutele carlige. Acestea vin in mai multe tipuri: carlige pentru beton, pentru pereti cu cavitati si carlige X. Carligele X se potrivesc si fac fata oricarui tip de perete; rareori acestea nu s-au putut fixa si aceasta pentru ca peretii erau foarte duri sau cavi. Daca tabloul este de dimensiuni mari si are o greutate considerabila, veti folosi mai multe carlige pe care le veti fixa de perete cu unul sau mai multe ace de otel calit cu gamalii de alama, care nu se pot desprinde. Cand carligul X este prea aparent, puteti orna gamalia acelor cu piuneze decorative, asortate culorii ramei. Carligele pentru beton se intrebuinteaza in cazul unui perete foarte dur. Acestea sunt carlige mici cu capul din material plastic, care se fixeaza cu ajutorul a trei sau patru ace din otel calit. Aveti grija ca la fixare, sa aplicati lovituri scurte de ciocan. Daca peretii casei dumneavoastra sunt din caramida (si prezinta goluri) sau din prefabricate, este preberabila utilizarea carligelor echipate cu dibluri speciale. In functie de amplasare, gaurirea se poate executa fie in material, fie in gol. De semenea, indiferent de pozitia carligului, diblului se adapteaza gauririi, iar strangerea surubului duce la o blocare eficienta.
Asadar, golul peretilor a fost implinit… mai ramane elementul necesar admirarii tablourilor pe timp de noapte… anume, sursa electrica.
Saptamana viitoare va vom vinde cateva ponturi legate de suspendarea, fixarea obiectelor de plafon, si aici ne referim la candelabre, reflectoare si alte surse ingenioase de iluminat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design scandinav in doza concentrata Design scandinav in doza concentrata
Viata lunga cu feronerie de calitate Viata lunga cu feronerie de calitate
Mobilier si ornamente Mobilier si ornamente
Curatarea mobilierului din rattan si bambus Curatarea mobilierului din rattan si bambus
Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I) Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)

Vezi mai multe articole