Scaun de birou

Azi este "Ziua Sefului" - Sfaturi pentru alegerea unui scaun de birou de top

17 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Internetul sarbatoreste astazi Ziua Sefului, o zi inregistrata in 1958 la Registrul Comertului din SUA de o femeie angajata la firma propriului tata, in semn de apreciere fata de acesta. Chiar daca acest eveniment a aparut peste Ocean, el s-a raspandit in lume, astfel ca acum, in tot mai multe tari se aduce acest omagiu sefilor pe 16 octombrie sau in prima luni de dupa aceasta zi.

Traditia nu presupune neaparat ca angajatii sa ii ofere un cadou sefului lor. Insa, daca s-ar pune problema astfel, ce ar fi mai potrivit decat un scaun de birou? De aceea, in continuare va vom arata cum il puteti alege pe cel mai adecvat. Desigur, aceste sfaturi se aplică și în cazul unei achiziții personale.

1. Inaltimea unui scaun de birou

La orice curs de protecție a muncii suntem instruiți că poziția ideală de stat la birou este cea cu genunchii îndoiți la 90 de grade și paralel cu șoldurile. Așa că, un scaun de birou trebuie să fie neapărat ușor de reglat pe verticală, astfel încât cel ca0re stă pe el să poată sta cu întreaga talpă pe podea, în poziția indicată mai sus.

2. Bratele

In aceeasi masura de esential este si ca utilizatorul scaunului sa isi tina coatele la acelasi nivel cu biroul. Bratele sunt foarte importante in acest sens, dar si pentru odihna mainilor, mai ales daca vorbim despre persoane care petrec mult timp in fata unui calculator. O varianta ceva mai pretentioasa este alegerea unui scaun care permite reglarea bratelor pe inaltime.

3. Materialul

Cel mai indicat material pentru un scaun de birou este asa-numitul mesh, care este de fapt o tesatura din materiale textile sau plastice. Aceasta permite o mai buna ventilare si impiedica impregnarea transpiratiei in spatar. Desigur, sunt si persoane care ar prefera mai degraba un scaun imbracat in piele, insa este de preferat ca ergonomia sa primeze in fata esteticii.

4. Spatarul

Cum spuneam, cand ne gandim la spatar, primul lucru pe care il dorim de la un scaun este ca acesta sa fie ergonomic. Asta presupune sprijinirea curbei naturale a coloanei vertebrale si sa sustina zona lombara. Daca sustine in mod corect si umerii, și gatul, atunci ati ales un scaun cu spătarul potrivit.

5. Sezutul

Este stiut faptul ca, in cazul persoanelor care stau mult pe scaun, exista o presiune foarte mare asupra coapselor si a vaselor de sange. De aici rezulta si senzația aceea de amortire, pe care o tratam ca pe ceva superficial, dar care in timp poate avea consecinte dezastruoase pentru sanatate. De aceea, in alegerea scaunului de birou, sezutul joaca un rol la fel de important ca si spatarul. Este indicat ca adancimea acestuia sa permita o distanta de pana la 10 cm intre sezut si partea din spate a genunchiului.

De retinut ca toate caracteristicile enumerate mai sus nu reprezinta o garantie ca scaunul achizitionat este si cel mai potrivit. Decisiva in alegerea acestuia ar trebui sa fie, in fiecare caz, testarea timp de cateva zeci de minute, astfel incat sa observati atent comportamentul in cateva dintre posibilele situatii in care va veti gasi la birou. De abia dupa ce parcurgeti toti acesti pasi, mai ramane un singur lucru de facut: sa aveti spor la treaba!

Sursa foto: vitra.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele lemnului in case Avantajele lemnului in case
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I) Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)
Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania Scandinavian Design House lanseaza primul showroom virtual din Romania
Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale
PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje PAL versus MDF, avantaje si dezavantaje
Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri

Vezi mai multe articole