Alegerea specialistului in design interior

07 august, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca v-ati decis sa va lasati locuinta pe mainile unui profesionist pentru alegerea designului interior este bine sa urmati cativa pasi inainte pentru a fi sigur ca va veti cheltui banii in cel mai potrivit mod pentru dumneavoastra.
 
In primul rand trebuie sa studiati cu mare atentie portofoliile de design interior ale cator mai multi specialisti. Fiecare are specializarea lui in design interior. Unii au studiat intensiv designul modern, altii pe cel clasic sau istoric, altii arta sau arhitectura. Pe baza acestor notiuni aprofundate ei pot dezvolta concepte intr-o varietate de stiluri dar care au acelasi punct de plecare al designului interior. Chiar daca un specialist in design interior este foarte talentat asta nu inseamna ca el este potrivit pentru orice proiect. Trebuie sa alegeti un designer al carui portofoliu sa
va inspire, sa para potrivit cu ceea ce va doriti.
 
Ca in orice meserie, chiar si cel mai bun profesionist in design interior va fi tentat sa imprime ceva din propria personalitate in locuinta pe care o amenajeaza. Experienta lui si ceea ce a invatat se vor regasi cu singuranta in combinatiile de culoare si in mobilierul ales, sau in tematica finala pe care o va avea designul interior. Recomandarile sunt pana la urma cea mai buna modalitate de a gasi designeri la indemana. Intrebati prietenii, studiati forumurile de specialitate, completati toate chestionarele pe care le gasiti, chiar daca asta va mananca ceva timp.
 
Foarte importanta este si etapa stabilirii unui buget realist. Deci nu trebuie sa va luati dupa cei care va spun ca pentru realizarea unui design interior cu adevarat placut aveti nevoie de materiale extrem de scumpe si de obiecte unicat. Un designer bun este cel care stie sa se descurce si cu o suma de bani modica si care stie sa inlocuiasca lemnul masiv cu un parchet asemanator, la un sfert din pret. Este adevarat ca unele elemente cheie nu pot fi inlocuite, dar un design interior poate fi gandit si folosind unele artificii care sa scada pretul total al amenajarii. Un specialist adevarat in design interior va sti care sunt aceste artificii si va sti sa va ofere cateva sugestii, solutii alternative pentru proiectul dumneavoastra.
 
Un avantaj al contractarii unui designer este faptul ca acesta are acces la unele materiale care nu se gasesc in comert sau posibilitatea ca acesta sa obtina unele produse cu reduceri semnificative de la producatori sau din magazinele de profil. In plus, profesionistul in design interior va scapa de o serie de batai de cap, cum ar fi impartirea spatiului interior cat mai practic, aranjamentul mobilierului, programarea surselor de lumina, achizitionarea tuturor obiectelor necesare, monitorizarea pana „la cheie” a tuturor etapelor amenajarii.
 
Odata ales designerul, trebuie sa fiti atent la toate detaliile contractului pe care il semnati cu acesta pentru a fi sigur ca veti primi maximul posibil pentru banii pe care ii platiti. Pe langa detaliile juridice, contractul pentru realizarea designului interior trebuie sa contina si un plan al casei, detaliile amenajarii, bugetul, etapele stabilite de comun acord, materialele si obiectele care vor fi cumparate si eventual sumele stabilite pentru subcontractori, respectiv zugravi, montatori de parchet etc.
 
Spatiul pe care il amenajati trebuie sa va completeze si sa sustina stilul dumneavoastra de viata, astfel incat nu lasati designerul sa ia singur deciziile. Poate ca dumneavoastra va doriti sa transformati garajul intr-un atelier de lucru. Specialistului in design interior nu ii va trece prin cap sa va transforme spatiul de parcare in birou daca nu ii puneti acest lucru in vedere. Daca va place sa gatiti in mod deosebit amintiti-i lucru pentru a putea crea o bucatarie functionala, nu un open-space nefunctional. Multe familii fac greseala de a-si crea designul interior doar in functie de sfaturile specialistului modern, fara sa tina cont de propriul stil de viata, iar pana la regretul pentru banii platiti nu mai e decat un pas.
 
Astfel incat nu va sfiiti sa ii dati acestuia cat mai multe detalii despre firea dumneavoastra, despre stilul dumneavoastra de viata. Deasemenea, spuneti-i ce gusturi aveti inainte sa va creeze designul interior. Exprimati-va ideile, dorintele si pastrati-va mintea deschisa. Sunt cateva sfaturi care vor face colaborarea cu specialistul usoara si vor duce la obtinerea unui design interior perfect.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa in stil mediteranean Casa in stil mediteranean
Inscrierile la A' Design Award & Competition continua pana pe 28 Februarie 2021 Inscrierile la A' Design Award & Competition continua pana pe 28 Februarie 2021
Top 5 tendințe în arhitectură în 2021 Top 5 tendințe în arhitectură în 2021
Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla
Grand Hyatt - cel mai inalt hotel Grand Hyatt - cel mai inalt hotel
O suta de ani de "zgarie nori" O suta de ani de "zgarie nori"

Vezi mai multe articole