Gradina pe acoperis cu polistirenul Austrotherm

12 octombrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In marile orase ale lumii, natura a devenit un finisaj pentru constructiile inestetice, in special pentru crearea unei imagini friendly pentru calcanele tot mai inalte (pereti fara ferestre). Acoperirea peretilor cu plante si gradinile de pe acoperis s-au transformat rapid intr-un trend apreciat atat de arhitecti cat si de proprietarii caselor mai putin aratoase.
Gradina pe acoperis
gradina pe acoperis 
Acum exista solutii care permit o hidroizolare si o termoizolare de foarte buna calitate. Placile din polistiren extrudat Austrotherm XPS sunt recomandate pentru termoizolarea zonelor in care hidroizolatia trebuie protejata sau in zone cu incarcari la compresiune foarte mari. Astfel, daca intentionati sa va transformati acoperisul intr-o oaza de verdeata, Austrotherm XPS 50 SF si XPS 70 SF pot fi folosite cu success, oferind si alte avantaje pentru casa dumneavoastra. Se prelungeste durata de viata a hidroizolatiei, o protejeaza si permite inclusiv crearea unei gradini cu vegetatie mai inalta. Cand vorbim despre acoperisuri verzi sau terase verzi ne referim la cladiri ale caror acoperisuri sunt in totalitate sau partial acoperite cu pamant, unde vegetatie creste natural, deasupra unor membrane special aditivate cu substanta antiradacina.
 
Terasele gradina sunt potrivite atat pentru locuinte cat si pentru birouri sau cladiri comerciale, permitand scurgerea graduala a apelor meteorice catre canalizare. Datorita proprietatilor fizico-chimice deosebite, a rezistentei la gelivitate (ciclurile inghet-dezghet) si datorita faptului ca este practic impermeabil, polistirenul extrudat de la Austrotherm a fost folosit cu succes in conformarea teraselor inversate la diverse tipuri de constructii in Austria si Germania. Un acoperis verde reduce semnificativ pierderea de caldura pe timpul iernii, iar vara mentine o temperatura scazuta in casa.
 
In plus, acoperisurile vegetale reprezinta una dintre cele mai inovative si eficiente solutii pentru redresarea mediului inconjurator. Pentru Austrotherm, izolarea termica a unui acoperis este foarte importanta in conformarea constructiilor, pentru ca o termoizolare realizata incorect duce la o pierdere a caldurii de peste 25%. Indiferent de tipul de structura sau tipul de invelitoare pe care il alegeti pentru acoperis este foarte important ca termoizolatia sa fie facuta folosind sa alegeti un polistiren de calitate superioara.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lectia Catedralei Notre-Dame Lectia Catedralei Notre-Dame
Muzeul Taranului Roman Muzeul Taranului Roman
Top 5 tendințe în arhitectură în 2021 Top 5 tendințe în arhitectură în 2021
Cetatea din Lipscani Cetatea din Lipscani
Descopera un site pe care vei gasi proiecte case de vacanta! Descopera un site pe care vei gasi proiecte case de vacanta!
CERSAIE 2019 – O explozie de culoare CERSAIE 2019 – O explozie de culoare

Vezi mai multe articole