Laveta pentru stergerea prafului

Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa

20 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mai mult de 90% din praful de uz casnic vine de la oameni si diverse materiale textile: particule si fibre abia vizibile care plutesc pe cei mai mici curentii de aer si care ajung pe orice suprafata din casa. Intr-un loc ferit de miscarea aerului, particulele raman pe loc.

In alte locatii ale casei, ele se ridica in mod constant din cauza usilor si a ferestrelor care genereaza curenti de aer, dar si a oamenilor. Chiar daca lupta impotriva prafului este una care nu poate fi niciodata castigata complet, avem posibilitatea de a-l elimina cat mai mult posibil, evitand astfel declansarea unor reactii alergice.

Organizeaza dulapurile pentru a mentine praful la minimum. Dulapurile sunt un paradis al prafului, pline de fibre mici de pe haine, prosoape si lenjeria de pat. Si de fiecare data cand deschizi usa, o furtuna invizibila de praf loveste casa. E imposibil sa previi mici particule si fibre, dar mentinerea ordinii si a curateniei in dulapuri ajuta foarte mult.

Schimba lenjeria de pat in fiecare saptamana. Patul tau confortabil este un “distribuitor” major de praf, iar praful se multiplica extraordinar de mult daca nu este tinut sub control. Lenjeria de pat colecteaza particule fine de piele, fibre minuscule din materiale textile pe care le trimite in aerul din incapere de fiecare data cand te asezi jos. Pentru a minimiza acest lucru, schimba si spala lenjeria de pat si fetele de perna o data pe saptamana.

“Curata” aerul in timp ce cureti casa. Toate aspiratoarele ridica praful prin natura lor de constructie. Prin urmare, praful se va aseza la loc pe suprafetele care au fost curatate in prealabil. Aici intervine filtrul aerului conditionat care trebuie sa isi faca treaba. El trebuie comutat de pe “auto” pe “on” timp ce 15 minute.

Foloseste materialele corecte de curatare. Cheia este de a capta praful, de a-l raspandi. Iar lavetele uscate improvizate, carpele si pamatuful pentru praf fac exact opusul. Solutia este utilizarea unor solutii pe baza de uleiuri sau ceara in combinatie cu carpe sau lavete. Atentie insa, acestea pot lasa reziduuri pe mobilier.

                                Femeie care sterge praful

Batutul covoarelor si scuturatul presurilor. Covoarele sunt un rezervor imens de praf, din moment ce toate fibrele absorb praful ca un burete urias pe care apoi il trimit in aer de fiecare data cand faci un pas. Aspiratul saptamanal este o solutie, in special pentru cei cu alergii, dar batutul covoarelor este deseori trecut cu vederea. Este o metoda exceptionala prin care se poate diminua cantitatea de praf din casa.

Schimba filtrul aerului conditionat sau al sistemului de incalzire. In cazul in care casa ta are unul din cele doua sisteme de distributie pentru incalzire sau racire, acest lucru ajuta enorm la controlul nivelului de praf prin filtrarea aerului. Dar din moment ce praful se aseaza in mare parte pe podea si mobilier, nu tot va fi purificat de filtru. Solutia de aici este un filtru electrostatic conectat la sistemul de ventilatie, insa acesta este o alternativa extrem de scumpa pentru diminuarea prafului din casa. Cu toate acestea, filtrul electrostatic atrage praful ca un magnet.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina
Cateva lucruri despre alunecarile de teren Cateva lucruri despre alunecarile de teren
Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa
Atentie la cuiburile de viespi Atentie la cuiburile de viespi
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a
Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi

Vezi mai multe articole