on

Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata

01 octombrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cel mai bine este sa previi instalarea gandacilor de bucatarie la tine in casa pastrand mereu curatenia si nelasand resturi de mancare ce i-ar atrage. Dar, uneori, cand blocul este infestat iar vecinii tai sa nu fac nimic impotriva gandacilor, acestia ajung si la tine in casa, oricat de mult ai pastra curatenia. Evident, este important ca toti locatarii blocului sa aiba o actiune simultana si sustinuta impotriva acestor musafiri nedoriti, dar iata ce ai putea sa faci tu pentru a castiga aceasta lupta.

In primul rand, identifica locurile din casa unde gandacii de bucatarie isi fac cuiburi. Acestia prefera locurile retrase, cu lumina putina si umiditate mai mare.

In functie de gradul de infestare alegi si “armele” cu care vei lupta impotriva gandacilor de bucatarie.

Atunci cand gradul de infestare este mare, foloseste insecticide dizolvate in apa. Pulverizeaza solutia in locurile unde se afla gandacii. Concentreaza-te pe locurile din spatele mobilei, pe tocul usilor si al ferestrelor, precum si pe colturile camerelor.

Atunci cand gradul de infestare este mediu, dar si in completarea insecticidelor, este recomandat sa folosesti un gel cu insecticid. Acesta nu este toxic pentru oameni. Il aplici in locurile frecventate de gandaci. Cand acestia mananca din acest gel, gandacii nu mor pe loc, de obicei ajung in cuib si mor acolo, “otravind” astfel si alti gandaci. Gelul cu insecticid actioneaza pana la 4 luni.

Daca gandacii nu au facut cuiburi in casa ta, ci vin de la vecinii tai, poti sa folosesti capcane cu adeziv. Aceste capcane contin substante care ii ademenesc pe gandaci si, o data intrati, acestia raman lipiti in adeziv. Capcanele se plaseaza langa frigider, in spatele cuptorului cu microunde, prajitorului de paine, filtrului de cafea, langa sau sub aragaz, in masca de la chiuveta, de-a lungul coloanei de apa si in colturile dulapurilor. Evident ca le poti plasa si in baie sau dormitor, in dulapuri si in spatele aparatelor electrice si electrocasnice.

Nu uita, gandacii de bucatarie pot fi invinsi pentru totdeauna, dar trebuie sa perseverezi si sa faci front comun cu vecinii tai.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum indepartezi mucegaiul din baie Cum indepartezi mucegaiul din baie
Cum ne protejam de virusul COVID-19 Cum ne protejam de virusul COVID-19
Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?
Cu ce se curata siliconul? Cu ce se curata siliconul?
9 plante care purifica aerul din casa ta 9 plante care purifica aerul din casa ta
Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata

Vezi mai multe articole