on

Sanatatea casei noastre in vreme de pandemie - MisiuneaCasa din nou la radio!

10 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Exista o realitate care poate fi cunoscuta, dincolo de simturi, folosind ratiunea (cunoasterea si gandirea logica). Ratiunea este un instrument minunat si daca il folosim in mod corect, ne va feri si de amenintarile care nu se vad, nu se aud si nu au miros... in mod imediat.
 
Invatam cu totii, in aceste zile ale pandemiei, ca aerul pe care-l respiram are o importanta vitala pentru sanatatea noastra. Iar aceste vremuri tulburi ne permit sa reflectam atat la starea noastra de bine, cat si la sanatatea locuintei pe care o detinem.
 
De aceea, este important sa constientizam si sa invatam pana la obisnuinta, cateva lucruri simple, cum ar fi: sa descoperim condensul, mucegaiul, petele umede, bolile peretilor nostri si sa luam in serios avertismentele pe care ele ni le transmit, dar si efectele pe care le au asupra sanatatii noastre.
 
Este important sa ne notam si sa tinem minte, atunci cand tremuram sau transpiram pentru ca in casa este fie prea frig, fie prea cald. Sa ne notam cu atentie si sa intelegem (sa ne pese mai mult) de cifrele inscrise in contoarele de gaze si electricitate, intelegand cum se masoara si cat ne costa energia - nu numai in bani, ci si in MWh sau kWh.
 
Pandemia ne invata ca aerul pe care-l respiram, praful si alte particule nevazute, patrund agresiv in casele noastre. Iar in aceasta perioada, mai mult decat de obicei, trebuie sa invatam sa avem grija de locuintele noastre. Caci o casa sanatoasa este o casa sigura si economica, care isi va dovedi rezistenta in timp, chiar atunci cand este supusa factorilor externi. 
 
In aceasta perioada a izolarii si a distantarii sociale, mediul in care ne petrecem cea mai mare parte din timp este chiar in interiorul locuintei noastre. Din acest motiv trebuie sa ii acordam casei noastre o atentie deosebita.
 
Si pentru ca tine si de datoria noastra sa va informam despre ce presupune acest lucru, astazi, 10 aprilie 2020, ne-am auzit la Radio Romania Antena Satelor, in cadrul emisiunii `Vrem sa stii`, cu Claudia Ruse, unde secretele unei locuinte sanatoase, au fost impartasite de Viorel Stanculescu, Sorin Andrei Popa - Ingineri Specialisti Misiunea Casa si Calin Diaconu, Project Manager Misiunea Casa.
 
Care sunt cele mai frecvente probleme care apar dupa iarna? Cum asiguram confortul interior, cum putem asigura cantitatea necesara de aer proaspat si lumina? Cum imbunatatim calitatea aerului interior? Cum rezolvam problemele legate de umiditate, condens sau mucegai? Cum putem imbunatati sistemul de alimentare electrica, evitand supraincarcarile, socurile si chiar incendiile? Toate aceste intrebari isi gasesc raspunsul in cadrul emisiunii “Vrem sa Stii” difuzata astazi, 10 aprilie 2020, la Radio Romania Antena Satelor. Emisiunea poate fi urmarita mai jos.
 

Si daca tot am vorbit astazi de sanatatea casei, trebuie sa le multumim si medicilor din tara noastra a caror importanta vitala pentru noi oamenii, o descoperim abia in asemenea situatii de criza – Citeste si Cellini ofera cadou verighetele pentru toti medicii romani, din prima linie a luptei contra COVID-19, care se vor casatori anul acesta

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a
Cum scapam de viespi? Cum scapam de viespi?
Igienizarea apartamentului Igienizarea apartamentului
Operatiunea “Stop Mucegaiului” Operatiunea “Stop Mucegaiului”
Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator? Imbunatatirea calitatii apei – avem nevoie de un purificator?

Vezi mai multe articole