Baie amenajata

Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?

13 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand se pune problema amenajarii baii, placarea peretilor cu faianta sau alte tipuri de placi ceramice este de la sine inteleasa. Toata lumea isi doreste sa aiba peretii placati cu faianta, insa putini oameni iau in considerare zugravirea peretilor cu o vopsea lavabila cu microparticule ceramice.Tocmai de aceea ne-am gandit sa prezentam acest tip de vopsea lavabila si sa o comparam cu faianta.

Vopseaua lavabila cu microparticule ceramice este o vopsea antibacteriana, ultra-rezistenta la spalare, cu rezistenta mare la murdarire si la patare, ce inglobeaza in compozitia ei microsfere ceramice. Acest tip de vopsea poate fi utilizata atat la zugravirea fatadelor, cat si a interioarelor supuse la uzura mare. Pelicula acestei vopsele lavabile este continua, uniforma, semilucioasa, umple foarte bine porii si este permeabila la vapori de apa. Aspectul este satinat,  cauciucat, cu efect anti-patare. Peretele acoperit cu o astfel de vopsea respira si se spala usor cu apa si detergent.

Vopseaua lavabila ceramica este cat se poate de potrivita conditiilor din baie. Pe langa faptul ca face fata cu succes umiditatii ridicate, ea suporta foarte bine si caldura. In plus, peretii acoperiti cu o vopsea lavabila cu microparticule ceramice sunt usor de curatat.

Faianta are o durata de viata mult mai mare decat orice tip de vopsea si se intretine mai usor. In plus, faianta permite mai multe moduri de amenajare a baii. Indiferent daca alegi un decor clasic, modern, vintage sau traditional, faianta iti va permite sa iti decorezi baia cu stil si gust. Pe langa faptul ca faianta poate imita lemnul, betonul sau piatra, ea este cea care iti ofera o igiena perfecta si o foarte buna protectie impotriva umiditatii.

Nu trebuie sa fii zugrav sau faiantar de meserie pentru a aplica o vopsea lavabila. In schimb, pentru montarea faiantei trebuie sa apelezi la un profesionist, deci avantaj vopsea.

Daca te-ai plictisit de culoarea vopselei, poti oricand sa zugravesti din nou si sa alegi o alta culoare. In cazul in care ai placat peretii cu faianta, e mult mai greu si mai costisitor sa o dai jos, deci din nou vopseaua iese in avantaj.

In schimb, faianta ofera cea mai buna protectie impotriva apei, este mult mai usor de curatat si, daca ai ales cu atentie modelul de faianta, adezivul si meseriasul, atunci nu-ti vei bate capul cu o noua amenajare a baii timp de 15-20 de ani.

Vopsea lavabila cu microparticule ceramice sau faianta? Noi parca tot faianta am alege atunci cand este vorba de amenajarea baii. Tu?

 

Sursa poza: kijashi.com

Adauga un comentariu


2 Comentarii

georgeta geo

30 septembrie, 09:07

Elena :)))))) deci in decurs de 10 ani vei avea 4-5-6 straturi de faianta sau dc nu 12

elena blanita

22 septembrie, 15:39

Aş alege tot faianţa,mai ales că acum se poate lipi una peste alta.

Alte articole

Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii
Omnires - Colecția Ovo M+ Omnires - Colecția Ovo M+
Ferestre de mansarda pentru baie Ferestre de mansarda pentru baie
Robinetul cu senzor Robinetul cu senzor
Toaletele viitorului Toaletele viitorului
Sfaturi pentru decorarea baii Sfaturi pentru decorarea baii

Vezi mai multe articole