Amenajarea unui dormitor mic

28 octombrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Locuintele mici si compartimentate neinspirat au fost dintotdeauna o problema in Romania. Indiferent ca vorbim de blocurile comuniste sau de locuintele din noile ansambluri rezidentiale, putini sunt cei care isi permit o locuinta de peste 50 m2. Astfel, amenajarea unui dormitor mic, de 4 metri lungime si 3 latime se dovedeste a fi o mare provocare.
 
Daca esti o persoana singura ar fi indicat sa-ti mobilezi dormitorul cu o canapea extensibila. In felul acesta, cand canapeaua este inchisa (stransa), iti ramane spatiu cat sa nu te simti ca la inchisoare. O deschizi (intinzi) doar noaptea si, in plus, poti
Amenajare dormitor mic
amenajare dormitor mic
sa folosesti lada canapelei pentru depozitarea pernelor, lenjeriei de pat, a pilotei si a paturilor. Este bine sa te asiguri ca alegi o canapea cu mecanismul de strangere-intindere rezistent.
 
Dulapul il poti face pe comanda, la dimensiuni adaptate micului tau dormitor. In 2 usi culisante, jumatate de dulap compartimentat cu rafturi iar cealalta jumatate prevazuta cu una sau doua bare pentru umerase. Usa care culiseaza pe exterior poate fi decorata cu o oglinda (mare cat toata usa). Oglinzile ofera senzatia de spatiu si, in plus, ai unde sa iti aranjezi tinuta, privindu-te din cap pana in picioare.
 
Pe peretele de deasupra canapelei poti aranja rafturi minimaliste, etajere, pe care sa iti gazduiesti cartile sau decoratiurile tale preferate. Sau poti alege sa-l impodobesti cu cateva tablouri canvas, reproduceri dupa Kandinsky, postere sau colaje foto.
 
Dulapul va sta pe peretele din fata canapelei. De preferat pe coltul cu peretele pe care este fereastra, daca nu obtureaza patrunderea luminii naturale. Astfel, in fata canapelei poti suspenda un televizor cu diagonala medie iar in coltul peretelui opus ferestrei iti poti organiza un mic spatiu de lucru. Un blat pe semioval pe care sa-l folosesti pe post de birou (pe el iti asezi laptopul si boxele). Blatul se continua pe verticala cu rafturi biblioteca pe care sa depozitezi carti de specialitate, obiecte de papetarie, colectia de DVD-uri sau literatura ta favorita.
 
Foarte importante intr-un dormitor mic sunt ordinea si curatenia. Fiecare lucru sau obiect sa fie asezat la locul lui bine stabilit. Altfel, intr-un dormitor dezordonat si mic te vei simti inghesuit, stresat si sufocat.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg? Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg?
Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau
Decorarea dormitorului: 3 sugestii complete pentru un dormitor de catalog Decorarea dormitorului: 3 sugestii complete pentru un dormitor de catalog
Unde gasesti paturi de lux, in Romania Unde gasesti paturi de lux, in Romania
Dormitor in stil chinezesc Dormitor in stil chinezesc
Informatii despre materialele folosite la saltelele de pat Informatii despre materialele folosite la saltelele de pat

Vezi mai multe articole