Amenajare apartament mic - dormitor si baie

20 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 
O camera suficient de spatioasa ne poate inspira pentru o amenajare inedita prin compartimentarea si transformarea ei intr-un spatiu independent ce poate include 2 incaperi cu functiuni diferite. Putem sa amenajam o camera de zi si un dormitor, sau un dormitor si o baie  
 
Intrucat cei mici isi manifesta destul de timpuriu dorinta de a avea un spatiu propriu pentru activitatile personale, aceasta separare nu trebuie sa va ingrijoreze, dimpotriva aceasta delimitare teritoriala ii poate oferi mai tarziu  dezvoltarea unei personalitati echilibrate. Aceasta schimbare trebuie vazuta de catre parinti si ca un mod util de a-i responsabiliza si apropia pe copii.
 
Am imaginat asadar un dormitor mic si cochet separat printr-o compartimentare partiala de baia aferenta. Aceasta separatie nu a fost prevazuta cu o usa, ci a fost lasata o deschidere in care se poate amplasa o perdea sau un canat glisant.
 
Inainte a porni la lucru, este bine sa verificati peretii camerei in eventualitatea realizarii unor lucrari de reparatie sau finisare a acestora.
Pentru o finisare de calitate profesionistii va recomanda sa folositi gletul! Pentru fisuri sau denivelari de pana la 10mm puteti folosi gletul de umplere, iar pentru un finisaj fin profesionistii va recomanda gletul pentru finisaje apreciat pentru albul imaculat pe care il confera peretilor.
 
Pentru a ne asigura ca am ales culorile potrivite, am apelat la sfaturile unor specialisti in domeniu care ne-au incurajat sa alegem culori tari si calde care sa-i stimuleze pe cei mici si sa-i motiveze sa-si petreaca timpul in acesasta camera. Combinatia aleasa cuprinde 3 culori: mov, portocaliu si crem mustar la care am adaugat si alte doua nuante de lazuri speciale (galben-mustar si rosu) cu care am realizat o delimitare cromatica prin intermediul unui tablou decorativ.
 
Am continuat cu finisarea pardoselii prin montarea unui parchet laminat ce inspira caldura si relaxare. Totodata aceasta optiune reprezinta o alegere ideala pentru camera unui copil intrucat stratul izolator al parchetului laminat asigura o pardoseala calda.
 
Pentru decorarea baii am optat pentru o combinatie de culori apropiata cu cea din dormitor: mov, roz si crem, dar de aceasta data in nuante mult mai pale. Culorile alese au darul de a inviora si inveseli, in aceeasi masura in care creeaza o atmosfera placuta, relaxanta.
 
Accesoriile sanitare cu care a fost dotata baia fac parte dintr-o colectie moderna, adaptata de asemenea la necesitatile unui copil.
 
Operatiunea de mobilare si decorare a dormitorului s-a realizat cu piese clasice, la care se pot adauga piese suspendate si elemente pliante. Mobilierul ales constituie o sumara mobilare ce include un pat, un sifonier, o noptiera, o comoda si doua corpuri suspendate.
 
Propunerea noastra poarta amprenta stilului minimalist pe care il puteti exersa si in casa voastra!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Salteaua noastra cea de toate noptile Salteaua noastra cea de toate noptile
Dormitorul din mansarda Dormitorul din mansarda
Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg? Saltele cu memorie vs. Saltele ortopedice. Ce ar trebui sa aleg?
Amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni Amenajarea unui dormitor de mici dimensiuni
Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau Recomandari de lenjerii de pat pentru dormitorul tau
Amenajarea dormitorului: alegerea saltelei si sfaturi pentru un somn odihnitor Amenajarea dormitorului: alegerea saltelei si sfaturi pentru un somn odihnitor

Vezi mai multe articole