Amenajari interioare inedite cu panouri decorative din lemn recuperat

11 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum am anuntat, la inceputul acestei primaveri am demarat un parteneriat cu MATER, prima biblioteca de materiale din Estul Europei. In baza acestei cooperari, designerii MATER vor contribui la informarea cititorilor Misiunea Casa in legatura cu cele mai noi, inovative si neasteptate elemente de decor interior si nu numai.

In prezent, biblioteca de materiale MATER dispune de o gama variata de solutii pentru placari, atat ale peretilor exteriori, cat si a celor interiori. Cand aceste solutii se imbina cu viziunea unei echipe de design, priceperea mesterilor si un gand bun pentru mediu, se poate vorbi despre un produs ideal.

In acest sens, panourile decorative din lemn create de Wonderwall Studios sunt ideale pentru finisarea rapida a peretilor oricarui tip de spatiu de la cafenele, baruri, locuinte, pana la garduri de gradini, placari de tavane si chiar corpuri de mobilier. Jocul de texturi, volume si diferite esente de lemn se integreaza organic in orice tip de design, fie el rustic sau modern.

In cautarea constanta de materiale interesante pentru colectia bibliotecii, designerii MATER au descoperit Wonderwall Studios si panourile lor din lemn recuperat.

Ce este lemnul recuperat si cum a pornit aceasta idee de upcycle?

Unele dintre cele mai bune idei nu vin stand in fata laptopului, iar aceasta este una dintre acele povesti. Un cuplu olandez, in timpul unei calatorii in Asia, impresionat si inspirat de cantitatile mari de lemn abandonat a decis sa ia atitudine si sa le dea acestora o noua destinatie.

Panourile Wonderwall sunt construite din bucati de lemn recuperat din foste locuinte, fabrici, spatii de birouri, margini ale orasului, traverse feroviare si chiar lacuri. Scopul este acela de a utiliza resursele deja existente si a salva parti importante din paduri. Initiativa este cu atat mai laudabila, cu cat initiatorii proiectului lucreaza la partea de colectare si productie cu membrii ai comunitatilor locale. Panourile sunt realizate cu ajutorul mesterilor si tamplarilor din Asia, care beneficiaza de o plata corecta a muncii lor.

Cu ajutorul unui designer au fost gandite 21 de colectii diferite, printre care Bridges, Train, Jungle, Phoenix, Parker, care fac parte din colectia bibliotecii MATER.

CITESTE SI: Ce sunt lichenii stabilizati si ce eforturi presupun amenajarile interioare cu acestia

Fiind din lemn colectat din locatii diferite, cu destinatii anterioare variate si prelucrate manual, acest tip de panouri au un aspect extraordinar. Piesele sunt alcatuite din mai multe esente de lemn, precum tec, suar, meranti sau bekirai java. 

Sipci de lemn si bucati patrate de diferite dimensiuni si grosimi sunt aranjate si lipite manual de tamplari in panouri de 40x10 cm, 60x10 cm, 60x15 cm, 80x10 cm, care pot fi cu usurinta montate pe orice suprafata neteda. Daca sunt montate cu holtzsuruburi, acestea pot fi demontate si reutilizate pentru o alta placare.

Suprafetele neslefuite si neregulate, uneori intercalate cu bucati decorative, cioplite manual, ofera o textura bruta, naturala a placarii. Lemnul este tratat impotriva daunatorilor si, la cerere, poate fi si ignifugat.

Fasiile de lemn par combinate la intamplare, ceea ce face din fiecare panou un mozaic din lemn ale carui imbinari nu vor fi vizibile, chiar si daca montajul este realizat fara ajutor profesionist.

Pe langa transformarea estetica a spatiului, placarile cu acest tip de panouri contribuie la imbunatatirea acusticii.  

Iti place aceasta sugestie propusa de designerii MATER? Daca da, atunci ai ocazia de a vedea mai multe asemenea propuneri in biblioteca de materiale deschisa pe Splaiul Unirii 160, etaj 1, sector 4, Bucuresti (scara galbena).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Decoratiuni interioare si arhitectura interioara Decoratiuni interioare si arhitectura interioara
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata
Detaliile decorative care fac diferenta Detaliile decorative care fac diferenta
Oglinda - decor si introspectie Oglinda - decor si introspectie
Curatenia si decorarea casei pentru Paste Curatenia si decorarea casei pentru Paste
Decorati cu ajutorul luminii! Decorati cu ajutorul luminii!

Vezi mai multe articole