Ardezia flexibila

Ardezia flexibila – Se aplica pe orice material si este prietenoasa cu mediul

01 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ardezia flexibila este in prezent unul dintre materialele aflate pe un puternic trend ascendent in ceea ce priveste utilizarea lui in amenajarile interioare. Tot mai multi arhitecti, designeri, dar si clienti, cauta sa utilizeze acest produs in proiectele lor, nu doar datorita aspectului interesant, ci si datorita rezistentei acestuia.

Ardezia flexibila este un produs relativ nou pe piata internationala, cu o vechime de aproximativ 10 ani. Fata de produsele clasice, aceasta este mult mai usoara si poate fi aplicata pe o mare varietate de suprafete. In plus, este apreciata si pentru ca se situeaza in zona eco-sustenabilitatii, avand in vedere ca pentru producerea ei se utilizeaza cantitati considerabil mai mici de piatra naturala.

“Popularitatea ardeziei flexibile este in crestere, cu siguranta. In Romania, acest produs este prezent pe piata de aproximativ 3 ani si este apreciat datorita faptului ca avantajele sale permit utilizarea ei in living, bai, bucatarii, chiar si pentru fatade”, ne-a spus Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner la distribuitorul PiatraOnline.ro, Partener de Incredere Misiunea Casa.

Pe ce suprafețe poate fi aplicată ardezia flexibilă

Cel mai mare avantaj al utilizarii ardeziei flexibile este faptul ca aceasta poate fi aplicata foarte usor pe o serie intreaga de suprafete, indiferent daca vorbim despre beton, ceramica, sticla, lemn, metal, placi de faianta, fibra de sticla sau suprafete vopsite. Asa cum reiese si din numele produsului, flexibilitatea este o alta caracteristica importanta, ceea ce ajuta la aplicarea acestuia pe obiecte curbate, cum ar fi spatarul unui scaun. De asemenea, foarte important de amintit este si rezistenta ardeziei flexibile, care poate sustine chiar si greutatea unui automobil. Tot la avantaje trebuie sa notam si faptul ca acest material este ignifug, un bun izolator fonic si ca nu se pateaza, datorita capacitatii sale de a nu absorbi apa.

Reguli dupa montare

Una dintre conditiile pe care ardezia flexibila le impune este ca dupa montare aceasta sa fie tratata cu o solutie corespunzatoare pentru impermeabilizare. Astfel,  aceasta poate face fata cu succes chiar si in fata mucegaiului.

Cu o asa serie de avantaje bifate, este clar ca ardezia flexibila are toate sansele de a devein chiar mai populara decat este deja. Mai trebuie doar sa te gandesti care va fi primul proiect in care vei folosi acest material.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

elena blanita

10 noiembrie, 14:32

Vă rog să imi spuneţi ce este această ardezie.Este ca un tapet sau ca ce?se lipeşte?

elena blanita

10 noiembrie, 09:09

din ce este făcută ardezia.nu am înţeles şi in ce stare se găseşte?

Alte articole

Candelabrele revin la moda Candelabrele revin la moda
O atmosfera de film SF O atmosfera de film SF
Case de colectionari - Partea I Case de colectionari - Partea I
Rattanul - materialul viitorului Rattanul - materialul viitorului
Alternative la bradul de Craciun - prima parte Alternative la bradul de Craciun - prima parte
Ordinea in casa fecioarei Ordinea in casa fecioarei

Vezi mai multe articole