Amenzi pentru proprietarii care se opun consolidarii cladirilor cu risc seismic ridicat

14 iunie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

“Asociatiile de proprietari care nu se vor conforma solicitarilor primariilor pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat vor fi sanctionate cu sume intre 1.000 si 3.000 lei”, a anuntat, ieri, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely. „Prin modificarea Ordonantei 20/1994, primariile au obligatia de a trimite o notificare catre asociatiile de proprietari in vederea inventarierii tuturor acestor cladiri in termen de noua luni“, a spus Borbely. „Sper ca prin aceasta masura sa sensibilizam atat proprietarii, cat si primariile. In prezent, o consolidare nu este posibila daca proprietarul nu este de acord. Intentionam sa modificam legea, pentru a permite inceperea lucrarilor de consolidare, daca exista acordul a 50% plus unu din proprietari“, a adaugat ministrul.

 

 
Bani de la UE pentru reabilitarea termica a locuintelor
 
„UE a aprobat ca, incepand cu anul viitor, 2% din fondurile de dezvoltare europeana, echivalentul a 158 milioane de euro, sa fie alocate pentru finantarea programului de reabilitare termica a cladirilor construite in perioada 1950- 1985“, a declarat Borbely. Potrivit statisticilor, aproape 60% din locuintele urbane din Romania necesita lucrari de reabilitare termica. “Costurile unei familii cu reabilitarea locuintei vor varia intre 600 si 1.000 euro, bani care vor fi platiti in rate. In cazul familiilor care au un venit sub salariul mediu pe economie, lucrarile de reabilitare vor fi gratis”, a precizat Borbely.
 
Subventie de stat pentru tinerii casatoriti
 
„Din septembrie, se vor acorda subventii de stat de 20% fiecarui cuplu casatorit cu varsta sub 35 de ani care isi construieste o locuinta de maximum 80 metri patrati, cu ajutorul unui credit ipotecar”, a declarat Laszlo Borbely. „In acest scop am eliminat si monopolul ANL, prin care doar cei care construiau prin intermediul Agentiei primeau un astfel de ajutor“, a continuat Borbely.
 
Contractul pentru Casa Radio, renegociat sau reziliat
 
„In acest moment exista doua alternative pentru a rezolva problema privatizarii Casei Radio - fie vom rezilia contractul, cu toate consecintele pe care le implica decizia, fie vom renegocia acordul, care va trebui sa prevada o participare mai mare a statului in acest proiect, clarificarea punctelor care au ridicat probleme si o finantare viabila. In cazul rezilierii contractului, vom organiza o noua licitatie pentru Casa Radio“, a declarat Laszlo Borbely. Oficialul a precizat ca investitorii vor avea la dispozitie o perioada de trei luni pentru a prezenta clarificarile solicitate, in caz contrar contractul urmand sa fie reziliat.
 
Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Raport al FMI Raport al FMI
Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte, prefera sa le construiasca singuri
Se scumpesc asigurarile Iulian Enache Se scumpesc asigurarile Iulian Enache
Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta! Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!
Restart la Restart la "Prima casa" - 13 ianuarie 2010
CONTRACT Design, un eveniment concept in serviciul arhitectilor, designerilor, dezvoltatorilor si contractantilor CONTRACT Design, un eveniment concept in serviciul arhitectilor, designerilor, dezvoltatorilor si contractantilor

Vezi mai multe articole