Apartamentele noi si vechi au preturi similare la targ - 10 septembrie 2010

10 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucurestenii aflati in cautarea unei locuinte pot gasi 12.000 de unitati la targul din Piata Constitutiei. Dezvoltatorii se bat in preturi cu proprietarii de apartamente vechi.
 
Apartamente vechi si noi, la vanzare cu aceleasi preturi. La targul imobiliar tIMOn, deschis in Piata Constitutiei din Capitala, clientii pot achizitiona atat locuinte construite in intervalul 2008-2010, cat si unele din anii ’60-’70. Preturile sunt similare si se situeaza in jurul a 1.000- 1.200 de euro/metrul patrat, remarca agentii imobiliari.
 
"«De vina» sunt proprietarii apartamentelor vechi, care nu prea vor sa scada din preturi. Negocieri cu reduceri substantiale de pret se fac atunci cand clientul vine cu banii cash, altfel din pretul de cerinta mai scad douatrei mii de euro", e de parere Victor Ion, broker in cadrul Asociatiei Brokerilor Imobiliari. Potrivit acestuia, majoritatea apartamentelor vechi se vand prin credit, in cadrul programului "Prima casa".
 
Blocuri noi, la periferie
 
Dezavantajul locuintelor noi este insa amplasarea blocurilor, multe dintre acestea fiind ridicate la periferia oraselor, departe de scoli, centre comerciale sau transport in comun.
 
In plus, multe mai au santier in apropiere. "Noi avem un ansamblu de blocuri in Pipera, gata in totalitate inca de anul trecut, unde clientul se poate muta chiar de maine", spune reprezentantul Liziera.
 
In centru, preturile sunt pe masura. Daca un apartament de trei camere in Victoriei costa 200.000 de euro, unul similar in Colentina nu depaseste 100.000 de euro. Clientii care-si cauta o locuinta pot opta pentru o garsoniera veche in Drumul Taberei, la 43.000 de euro, sau una noua, de 47.000 de euro, in Pantelimon.
 
In Brasov, o astfel de locuinta poate fi achizitionata cu 44.000 de euro. Un apartament nou, de doua camere, ajunge la 60.000 de euro, 75.000 de euro sau chiar 87.000 de euro.
 
La tIMOn, care se desfasoara in perioada 9-12 septembrie in Piata Constitutiei, sunt prezenti 70 de expozanti, din care 40 de dezvoltatori, oferta totalizand 8.000 de locuinte noi si 4.000 de apartamente vechi.
 
"«De vina» sunt proprietarii apartamentelor vechi, care nu prea vor sa scada din preturi.“,
VICTOR ION, broker imobiliar
 
1.000 de euro
pe metrul patrat este pretul minim cerut pentru un apartament in Capitala, atat nou, cat si vechi
 
PROMOVARE
 
Casele, prezentate de fete cu sanii goi
 
Editia tIMOn a debutat ieri cu ultimele nascociri ale vanzatorilor de case. Acestia incearca sa-i atraga pe clienti cu fete dezbracate, bilete la loto si preturi prohibitive, taiate si atarnate demonstrativ. De exemplu, brosurile complexului Rose Garden, din Colentina, prezinta apartamentele de doua camere la 130.000 de euro.
 
"Sunt de fapt 75.000 euro, avem reduceri in aceasta perioada", sustine tanara din stand. Alte domnisoare, doar in bichini si pictate cu vopsea pe corp, incearca sa-i ademeneasca pe trecatori la BeIgloo, companie care comercializeaza 750 de apartamente noi.
 
Cei care accepta sa fie introdusi in baza de date a companiei primesc "cadou" cate un bilet la Loto 6 din 49. "Daca nu aveti bani sa va cumparati acum casa, poate castigati la loto si veniti atunci", ciripeste domnisoara.
 
Sursa: Evz

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Terenurile pentru constructii Terenurile pentru constructii
Cat de aproape suntem de o cadere a pietei imobiliare Cat de aproape suntem de o cadere a pietei imobiliare
Frigul scumpeste factura Frigul scumpeste factura
Vile Vile
De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania
Casele Casele

Vezi mai multe articole