Imobilele statului devin locuinte de serviciu

09 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imobilele intrate in proprietatea statului, nevalorificate prin licitatie intr-o jumatate de an de la evaluare, nu vor mai fi atribuite obligatoriu autoritatilor cu destinatia de locuinte sociale. Imobilele detinute de stat sunt vandute direct catre coproprietari, daca acestia ofera cel putin pretul stabilit de evaluatori, in termen de 30 de zile, si achita integral suma in termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei.(Mediafax)
 
Infrastructura
 
Lucrari de imbunatatire a navigatiei 
 
Ministerul Transporturilor a semnat un contract de asistenta tehnica, in valoare de 2,58 milioane de euro, pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romanobulgar al Dunarii in vederea alinierii la standardele de navigatie internationale.
Beneficiarul final al proiectului, consortiul belgian Technum NV, trebuie in urmatoarele 14 luni sa efectueze studiul de fezabilitate, cel de impact asupra mediului, termenii de referinta si cererea de finantare pentru urmatoarea faza a proiectului.(Rompres)
 
Fiscalitate
 
Finantele vor gestiona datele de la IMM-uri
 
Administratiile Finantelor Publice pentru contribuabilii mijlocii, infiintate in cadrul directiilor generale judetene, vor gestiona, de la inceputul lunii aprilie, datele contribuabililor mijlocii, definiti ca firme cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 10 milioane lei si 70 milioane lei. In cadrul organizarii centralizate vor fi administrate si situatiile contribuabililor cu domiciliul fiscal pe raza fiecarui judet, aflati in procedura insolventei pentru creante fiscale mai mari de trei milioane de lei. (Mediafax)
 
Energie
 
Gaz de France vrea 50% din Depomures
 
Consiliul Concurentei (CC) analizeaza concentrarea economica realizata prin achizitionarea unui pachet reprezentand 50% din capitalul social al Depomures Targu Mures de catre Gaz de France International. Pachetul de actiuni va fi preluat de la combinatul chimic Azomures Targu Mures. In luna februarie 2007, Gaz de France International a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 65% din capitalul social al Amgaz Medias. Depomures a fost infiintata in 2002 si are ca obiect de activitate inmagazinarea gazelor naturale in depozitul din Targu Mures. (Mediafax)
 
Constructii
 
Amenzi pentru intarzierea lucrarilor
 
Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ca va recurge la penalizari si la rezilieri de contracte pentru intarzierea lucrarilor de constructii, desi este constient ca lucrarile „nu se fac cu penalizari". Ministrul delegat le-a spus constructorilor ca nu mai poate accepta scuza cu cele doua luni de iarna pentru intarzierea lucrarilor, pentru ca iarna a fost blanda in acest an, avertizand companiile ca va lua masuri ferme in cazul in care nu vor respecta contractele la care sau angajat. (Mediafax)
 
Energie
 
Petrom va achizitiona Shell Gas Romania
 
Petrom a anuntat ca isi va exercita dreptul de preemtiune in ceea ce priveste achizitia unui pachet de 55,53% din actiunile Shell Gas Romania si a 60% din titlurile Trans Gas Services, ca urmare a deciziei Shell de a renunta la afacerile cu gaz lichefiat in Romania, potrivit unui comunicat al Petrom.Finalizarea tranzactiei este conditionata de semnarea documentelor cu Shell Gas (LPG) Holding BV si de avizul Consiliului Concurentei, estimat a fi obtinut in trimestrul al treilea din 2007, se arata in comunicatul remis, marti, agentiei NewsIn. Anuntul Petrom vine dupa ce Shell a decis sa renunte la afacerile cu GPL din Romania, Bulgaria, Cehia, Germania, Spania si Elvetia. (NewsIn)
 
Tranzactii
 
Fondul RC2 Limited a vandut 6,35% din Albalact
 
Fondul de investitii cipriot RC2 Limited a vandut luni 6,35% din capitalul social al producatorului de lactate si branzeturi Albalact Alba Iulia, listat pe Rasdaq, pentru suma totala de 10,62 milioane lei (3,2 milioane euro), potrivit comunicatului transmis marti pietei Rasdaq. Fondul cipriot a vandut luni sase milioane de actiuni Albalact, la pretul de 1,77 lei pe titlu, printr-o tranzactie speciala (peste patru milioane actiuni) si prin mai multe tranzactii pe piata principala (circa doua milioane actiuni). In urma acestei raportari, RC2 Limited si-a diminuat detinerea de la 16,40% pana la 10,05%. In sedinta de luni s-au transferat in total 9,2 milioane actiuni Albalact (reprezentand 9,76% din capitalul social), in valoare cumulata de 16,18 milioane lei (4,87 milioane euro). (NewsIn)
 
Bilant
 
Coca-Cola Romania, profit de 22 milioane lei
 
Coca-Cola Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 22,26 milioane lei, aproximativ egal cu cel pe care compania l-a obtinut in 2005, in valoare de 21,96 milioane lei, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial. Cifra de afaceri inregistrata anul precedent de Coca-Cola Romania a fost de 53,3 milioane lei in crestere cu peste 16% fata de 2005, cand compania a raportat afaceri de 45,79 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie. Coca-Cola Romania a avut anul trecut aproximativ 30 de angajati. In Romania, Coca Cola este prezenta piata bauturilor non-alcoolice prin intermediul companiilor Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania. In perioada 2002-2006, Coca-Cola HBC Romania a investit 136 milioane euro in modernizarea companiei Acest programde investitii a dus la instalarea a doua linii noide imbuteliere in fabricile detinute in Ploiesti si Vatra Dornei si la extinderea cu 30% a capacitatii de depozitare a celor doua fabrici.(NewsIn)
 
Companii
 
Profitul Wienerberger a urcat cu 51%
 
Compania Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi din lume, a anuntat marti ca estimeaza ca va obtine castiguri pozitive pentru intregul an, dupa ce a afisat rezultate trimestriale peste asteptari care au generat aprecierea actiunilor firmei, potrivit Reuters.Castigurile Wienerberger inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amortizarii au crescut cu 51% in primul trimestru din 2007, fata de perioada echivalenta din 2006, pana la 83,9 milioane euro (114,2 milioane dolari), sustinute de conditiile pozitive care au caracterizat pietele europene si de vremea frumoasa din aceasta perioada. Analistii care au raspuns unui sondaj Reuters au estimat ca Wienerberger va avea castiguri trimestriale inainte de deducerea dobanzii, impozitarii, deprecierii si amotizarii de 71,1 milioane euro. Cererea accentuata a fost inregistrata mai ales de pe pietele din Europa centrala si de est, iar directorul general Wolfgang Reithofer a spus
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Imobilul cu bulina cade la cutremur Imobilul cu bulina cade la cutremur
Impozitele pe case si terenuri cresc cu 5% Impozitele pe case si terenuri cresc cu 5%
Subventii pentru locuinte Subventii pentru locuinte
ROBINET Arma Distrigazurilor pentru a obtine cresterea preturilor ROBINET Arma Distrigazurilor pentru a obtine cresterea preturilor
Brico Depot aduce in magazinele din Romania colectia exclusiva de Craciun Brico Depot aduce in magazinele din Romania colectia exclusiva de Craciun
Parcari etajate Parcari etajate

Vezi mai multe articole