Apartamentele vechi se vor ieftini cu 15%

25 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile apartamentelor in blocuri vechi vor scadea. Analistii considera ca oferta de apartamente in blocuri noi va juca un rol important in acest proces.
 
Oferta de locuinte, mica in raport cu cererea, a generat o scumpire a apartamentelor vechi. „Preturile reale ale apartamentelor vechi sint cu aproximativ 40-50% mai mici. In prima faza, anul acesta preturile acestora vor scadea cu 10-15%“, a spus Alexandru Groseanu, vicepresedintele Camerei de Comert Imobiliar din Romania (CCIR) in deschidere la „Tirgul de case“ organizat de Sphera Building Center. Dupa ce se va ajunge la pretul corect si constructorii se vor adapta la noile preturi. „Acum, clar, un client alege un apartament intr-un ansamblu rezidential unde blocurile sint noi, mai spatioase, dar numai cu un pic mai scumpe decit apartamentele second-hand. In momentul in care preturile vor scadea, dezvoltatorii de proiecte rezidentiale vor scadea preturile pentru ca risca sa piarda clienti“, a mai spus vicepresedintele CCIR. Piata imobiliara va fi echilibrata, in special de cresterea ofertei la apartamente in blocuri noi, precum si a constructiei de vile. Si noile prevederi legale care se refera la cei care au achizitionat locuinte prin Legea nr. 112/1995 vor aduce ieftiniri pe piata imobiliara. „Proprietarii vor putea sa vinda fostele imobile nationalizate mai devreme de zece ani, cum se stabilise initial. Astfel, oferta va creste, iar preturile vor scadea“, a mai spus Groseanu.
 
Apartamente vindute din proiect
 
Apartamentele noi sint tot mai cautate. Sint multi cei care le cumpara inainte de a fi terminate. Ansamblul rezidential Jupiter, construit in zona Lac Vacaresti, este compus din trei blocuri A, B, C. „Chiar daca nu a fost terminat, un bloc a fost vindut in proportie de 90%, un al doilea imobil, la a carui fundatie se lucreaza, a fost cumparat in proportie de 35%, iar cel de-al treilea, la care nici nu au inceput lucrarile, a fost vindut in proportie de 15%“, spune Catalin Pirvu, consilier vinzari. Cel mai ieftin apartament din complex are 73 de metri patrati utili si costa 79.400 de euro. Cel mai scump, situat la mezanin, ajunge la 253.000 de euro, apartamentul avind o suprafata utila de 261 de metri patrati. Complexul va fi dotat cu teren de tenis, va avea si un bar, iar locuitorilor le va fi asigurata paza. Multumit de vinzari, dezvoltatorul a mai cumparat un teren in partea de sud a Capitalei, unde are de gind sa dezvolte un complex care sa cuprinda 15 blocuri.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Incalzirea la aragaz - metoda de a arunca Incalzirea la aragaz - metoda de a arunca "intretinerea" in carca vecinilor - 06 Februarie 2009
7 trucuri si ponturi referitoare la frigider 7 trucuri si ponturi referitoare la frigider
Romania, vedeta la tranzactii imobiliare Romania, vedeta la tranzactii imobiliare
Cu ce pavam aleile din gradina Cu ce pavam aleile din gradina
Rowenta Ultimate Protect, aliatul tau pentru seri racoroase si linistite de vara Rowenta Ultimate Protect, aliatul tau pentru seri racoroase si linistite de vara
Ieftinirea cartii funciare ramane in stand by Ieftinirea cartii funciare ramane in stand by

Vezi mai multe articole