ces 2013

CES 2013, gadget-uri pentru casa

16 ianuarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Consumer Electronics Show sau, pe scurt, CES, este cea mai mare expozitie de tehnologie, electronica, IT, comunicatii, gadget-uri si inventica din lume. Se desfasoara in fiecare an la Las Vegas si o lume intreaga sta cu ochii pe CES pentru a afla ce noi aplicatii, telefoane, tablete, televizoare si alte electronice s-au lansat sau urmeaza sa apara pe piata in urmatorul an. Noutatile prezentate la Consumer Electronics Show sunt folosite in diverse domenii, nu doar calculatoare si smartphone-uri: autoturisme, cladiri de birouri, case sau calatorii.

La CES 2013, LG a prezentat o aplicatie inteligenta pentru smartphones cu ajutorul careia poti controla toate device-urile si electrocasnicele din casa. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, toate dispozitivele din casa trebuie sa aiba incorporate cipuri NFC. In felul acesta, masina de spalat, uscatorul de rufe, televizorul, sistemul audio sau cel de climatizare pot fi pornite, oprite sau setate de la distanta, doar folosind smartphone-ul. Mai mult decat atat, aparatele pot lucra in tandem, adica poti sa programezi aplicatia astfel incat aceasta sa porneasca si sa incalzeasca cuptorul in momentul in care tu deschizi frigiderul sau display-ul frigiderului iti poate sugera retete si mancaruri pe care le poti gati in functie de ingredientele pe care le ai deja disponibile in frigider. Totodata aplicatia realizata de cei de la LG poate porni televizorul in momentul in care tu intri in camera, il poate opri in momentul in care parasesti incaperea sau poate reduce sunetul televizorului in momentul in care iti suna telefonul. Device-urile din casa pot fi actionate si prin comanda vocala. Rolul acestei aplicatii dezvoltate de catre expertii LG este acela de a maximiza eficienta energetica a casei dar si de a veni in intampinarea nevoilor locatarilor si de a le creste nivelul de confort.

Philips Lifeline a prezentat GoSafe, un sistem personal de raspuns in caz de urgenta. Chiar daca nu este in mod direct o inovatie pentru casa, GoSafe se adreseaza persoanelor in varsta, care au probleme de sanatate, au o predispozitie ridicata de a suferi un lesin, atac de cord, pierderea cunostintei si care sunt mult timp singure acasa sau neinsotite pe strada. Utilizand device-uri radio, wi-fi si GPS, GoSafe initiaza automat un apel de urgenta atunci cand persoana care poarta dispozitivul are probleme medicale si se afla in imposibilitatea de a se deplasa sau comunica pentru a cere ajutorul. Apelul automat poate fi initiat catre o ruda a persoanei cu probleme de sanatate sau catre serviciul de ambulanta. Totodata, GoSafe permite localizarea automata si exacta a persoanei care poarta dispozitivul. Astfel, salvatorii pot interveni in timp util.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie? Componentele unui sistem de supraveghere. Ce trebuie sa ai in vedere cand faci o astfel de achizitie?
4 gadget-uri pentru acasa 4 gadget-uri pentru acasa
Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate Iluminat 100% natural cu zero consum de electricitate
Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR Sony Europe anunta noile modele BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED si 4K LED cu noul Procesor Cognitiv XR
Smart Home – Smart Phone | Cum sporesti confortul prin automatizari Smart Home – Smart Phone | Cum sporesti confortul prin automatizari
Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine Aplicatii mobile care te ajuta sa dormi mai bine

Vezi mai multe articole