Arbust de talie medie Lagerstroemia indica

Arbusti vedeta - Lagerstroemia indica

14 martie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lagerstroemia indica este un arbust de tale medie, cu flori bogate, de culoare alba, roz pal, roz aprins, mov sau carmin si o consistenta care ne aduce aminte de hartia creponata.

Dupa cum indica si numele, acest arbust cu alura de vedeta apartine speciei Lagerstroemia din familia Lythraceae. 

Datorita caracteristicilor sale, Lagerstroemia indica este considerat un arbust usor de cultivat. Pe cand vara ii place caldura, iarna tolereaza fara probleme temperaturi de sub zero grade, ceea ce il face un candidat de succes atunci cand suntem in cautarea unui copac decorativ care nu va ocupa mult spatiu in gradinile noastre. Inaltimea maxima este de aproximativ sase metri iar diametrul coroanei atinge aceasi dimensiune.

 

Daca v-am convins, atunci tot ce aveti de facut pentru a adauga acest arbust extrem de atragator printre speciile din gradina este sa urmati recomandarile de mai jos.

               Lagerstroemia indica

7 recomandari pentru a cultiva cu succes un arbust de Lagerstroemia indica:

 

1. Pentru cele mai bune rezultate, plantati arbustul primavara devreme.

2. Lagerstroemia indica iubeste soarele. De aceea, daca aveti posibilitatea, alegeti o portiune a gradinii care este expusa la razele soarelui pe tot parcursul zilei.

 

3. Afanati solul pe o portiune de 1 metru patrat, inainte sa plantati rasadul. Lagerstroemia indica prefera solurile bine aerisite.

4. Daca solul este dur, amestecati inainte de plantare o cantitate suficienta de compost sau muschi, care sa imbunatateasca permeabilitatea solului.

 

5. Daca aveti posibilitatea, testati PH-ul solului. Acest arbust se dezvolta cel mai bine atunci cand PH-ul solului este de 6.0-7.3.

6. Sapati o groapa care sa fie de doua ori mai mare decat marimea radacinilor, pentru a asigura rasadului suficient oxigen.

 

7. Umpleti groapa cu pamant, avand grija sa nu presati foarte puternic, pentru a lasa radacinilor suficient spatiu pentru a creste.

Lagerstroemia indica este un arbust care nu are nevoie de ingrijire constanta. Cu toate acestea, in rarele cazuri in care este afectat de afide sau ciuperci, este recomandat sa le indepartati si sa curatati locul cu apa sau, daca ciuperca este rezistenta, cu un fungicid slab.

 

sursa foto: www.flickr.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Crinul (lilium) (II) Crinul (lilium) (II)
Fuchsia Fuchsia
Cum atragem fluturii in gradina? 5 recomandari pentru o gradina primitoare Cum atragem fluturii in gradina? 5 recomandari pentru o gradina primitoare
Dusul din gradina - racoare in mijlocul verii Dusul din gradina - racoare in mijlocul verii
Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)? Cum combat Pyrrhochoris apterus (vaca domnului)?
Au început înscrierile la INDAGRA şi Indagra Food & Carnexpo 2021 Au început înscrierile la INDAGRA şi Indagra Food & Carnexpo 2021

Vezi mai multe articole