on

Ariston Thermo: 22.400 de locuinte au fost debransate in 2016 si au optat pentru un sistem de incalzire propriu

23 martie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Piața încălzirii din România a fost și anul trecut influențată de debranșările de la sistemul centralizat, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice. Astfel, în 2016, peste 22.000 de apartamente au fost deconectate de la CET-uri, majoritatea optând pentru un sistem propriu de încălzire din dorința de a reduce costurile, dar și de a beneficia de confort și independență.

“Conform datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice) și anul trecut piața locală de încălzire a fost marcată de un număr semnificativ de debranșări. Astfel, în 2016, 22.400 de locuințe au fost deconectate de la sistemul de încălzire centralizat. Potrivit datelor Ariston Thermo România, majoritatea beneficiază acum de un echipament propriu de încălzire, cel mai popular fiind centrala termică pe gaz”, a declarat  Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că trendul debranșărilor a fost susținut, pe de o parte, de dorința românilor de a realiza reduceri de costuri și, pe de altă parte, de conștientizarea beneficiilor cu privire la confort și independența pe care le poate aduce un astfel de sistem.

„Studiile Ariston arată că românii au înțeles beneficiile pe care le aduce instalarea unei centrale de nouă generație, în condensare. În plus, piața locală de centrale termice este tot mai mult dominată de înlocuiri, românii ținând cont, în acest caz, mai ales de aspecte privind eficiența oferită de noile echipamente și de serviciile post-vânzare, și mai puțin de preț”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Reprezentantul companiei a mai subliniat, de asemenea, că în ultimii 5 ani cca. 215.000 de apartamente au fost debranșate, iar 9 județe din țară nu mai beneficiază deloc de un sistem centralizat de încălzire.

Raportat la zonele cu cel mai mare număr de debranșări, potrivit datelor oficiale ale ANRSC, topul județelor este dominat de Galați, unde au fost debranșate, anul trecut, 3.833 de locuințe, iar în ultimii 5 ani numărul a ajuns la 43.855. Pe locul al doilea în top se află județul Constanța, cu 3.034 debranșări în 2016 și 13.857 în ultimii 5 ani.

*) s-au avut în vedere numărul de locuinţe conectate la sistemul centralizat, în lunile şi anii de referinţă, conform ANRSC.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Locuinte de vacanta Locuinte de vacanta
Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva Bosch desemneaza instalatorul anului 2016 intr-o atmosfera festiva
Ce fel de locuinte vor sa cumpere romanii: construite dupa 1977, doua camere, zona semicentrala Ce fel de locuinte vor sa cumpere romanii: construite dupa 1977, doua camere, zona semicentrala
Peste 500 mil. euro, costul racordarii unui milion de romani la apa potabila Peste 500 mil. euro, costul racordarii unui milion de romani la apa potabila
Graba mare la termoizolarea blocurilor Graba mare la termoizolarea blocurilor
Gazprom scumpeste gazul Gazprom scumpeste gazul

Vezi mai multe articole