on

Ariston Thermo Romania incheie un parteneriat cu Salvamont si doteaza 30 de baze de salvare cu centrale termice si boilere

23 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, incheie un parteneriat cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (Salvamont), pentru a oferi conditii optime de lucru in bazele de salvare si a facilita interventiile in situatiile de urgenta. In cadrul colaborarii, Ariston doteaza 30 de centre si baze de salvare cu centrale termice in condensare si boilere electrice de ultima generatie. 

Peste 700 de profesionisti si voluntari, care asigura patrularea preventiva si participa anual la misiuni de salvare in cele 24 de judete cu zona montana din tara, vor beneficia astfel de incalzire si apa calda menajera in bazele Salvamont.

Ne bucuram ca salvatorii montani vor beneficia de conditii mai bune in centrele de salvare, mai ales acum in apropierea sezonului de iarna. Datorita parteneriatului cu Ariston, putem scurta timpii de reactie in interventiile de salvare, actiuni care de cele mai multe ori au loc in conditii meteo extreme”, afirma prof. Sabin Cornoiu, Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Printre centrele de salvare care vor fi dotate cu echipamente Ariston se numara si cele situate in Zarnesti, Cota 2000 - Transfagarasan, Targu-Jiu, Lacul Rosu, Bran, Busteni sau Padina. In functie de dimensiunea si caracteristicile tehnice ale spatiilor, Ariston va dona centrale termice cu puteri cuprinse intre 24 si 70 de kW, in timp ce modelele de boilerele au volume cuprinse intre 30 si 300 de litri.

Suntem constienti ca actiunile de salvare montana nu sunt posibile fara pregatire sustinuta, efort fizic si emotional intens, dar mai ales fara infrastructura. Prin acest parteneriat continuam angajamentul asumat la nivel global de a duce confortul chiar si acolo unde acesta nu este doar greu de obtinut, dar mai ales acolo unde putem transforma lumea intr-un loc mai confortabil”, spune Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Parteneriatul cu Salvamont face parte din initiativa regionala - Ariston Comfort Challenge, aflata in al doilea an de desfasurare, cu obiectivul asumat de a duce confortul in locuri unde acesta pare imposibil de obtinut.

In cadrul acestei initiative, Ariston Thermo Romania continua si in 2019 parteneriatul cu Crucea Rosie Romana. Astfel, compania va continua sa doneaze boilere electrice performante in peste 20 de judete catre institutii de invatamant, camine de batrani sau centre de recuperare medicala. De echipamentele Ariston vor beneficia persoane pentru care apa calda este de cele mai multe ori un lux.

Prima misiune Ariston Comfort Challenge a avut loc in 2018, in Groenlanda, pe insula Disko. Grupul Ariston a livrat materialele necesare si a construit, pe un teren inghetat, cu diverse adversitati, o casa modulara inovatoare si calduroasa, denumita Ariston Comfort Zone. Casa a fost donata Universitatii din Copenhaga pentru ca echipa de savanti de aici sa poata cerceta impactul schimbarilor climatice asupra zonei arctice chiar si in sezonul de iarna, cand temperaturile sunt extrem de scazute.

Video-ul campaniei realizat in parteneriat cu Salvamont poate fi urmarit mai jos.

Andrei Rosu s-a alaturat pentru al doilea an consecutiv campaniei Ariston Comfort Challenge:

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.

# # #

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Obiecte vechi decorate modern Obiecte vechi decorate modern
Si piata chiriilor stagneaza! Si piata chiriilor stagneaza!
Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor Asociatii: 7 motive pentru a aloca 4 miliarde de euro pentru eficienta energetica a cladirilor
Consolidari Consolidari
Zonele semicentrale Zonele semicentrale
Eficienta asigurarii obligatorii a locuintelor - 21 Mai 2009 Eficienta asigurarii obligatorii a locuintelor - 21 Mai 2009

Vezi mai multe articole