on

Automatizarea perdelelor si draperiilor | Confort si Eleganta

20 noiembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare locuinta reprezinta atat un spatiu de relaxare, cat si un loc in care sa ne simtim confortabil si protejati. Simple sau duble, scurte sau pana la podea, uni sau multicolore, perdelele si draperiile ne protejeaza atat de privirile indiscrete ale trecatorilor, cat si de lumina puternica a soarelui, avand, in acelasi timp, un rol foarte important si in decorarea interiorului.

 

Cum tehnologia a reusit sa transforme fiecare aspect al vietii noastre, devenind o parte din realitatea omului modern, in ziua de astazi putem controla o buna parte a lucrurilor din locuintele noastre cu ajutorul calculatoarelor si a telefoanelor inteligente. Astfel ca, putem avea un control mai bun si mai usor si asupra perdelelor si draperiilor din locuinta, fara sa fie necesar sa modificam instalatia electrica, folosind solutiile de automatizare Somfy.

 

 

Componenta unui sistem de automatizare pentru perdele si draperii

 

Ei bine, un sistem de automatizare a perdelelor si draperiilor implica instalarea unui motor electric si a unei sine speciale care permit actionarea perdelei si a draperiei prin intermediul unei telecomenzi.

In plus, perdelele motorizate pot fi integrate intr-un sistem de casa inteligenta Somfy care permite actionarea automata a acestora prin realizarea unor setari bazate pe stilul de viata personal. In acest caz, controlul smart al perdelelor se va realiza cu ajutorul unei unitati de comanda Somfy controlata dintr-o aplicatie de mobil dedicata.

 

Cum functioneaza un sistem de automatizare pentru perdele si draperii?

 

Motoarele Somfy pentru perdele si draperii pot fi alimentate cu fir sau cu o baterie incorporata. Cea de-a doua varianta, si anume motorul alimentat cu o baterie, nu necesita prezenta unei prize langa fereastra. Iar bateria are nevoie de reincarcare de doar doua ori pe an.

 

Movelite WireFree – motor cu alimentare cu baterie

Este un motor cu baterie incorporata ce se poate folosi cu sine motorizate drepte, fiind destinat perdelelor cu o greutate de pana la 35 kg (pe o sina de 6 metri), cu deschidere unidirectionala sau scenica. Movelite™ WireFree este ideal pentru spatiile in care nu este posibila instalarea cablurilor de alimentare. Mai mult decat atat, bateria ofera o autonomie de pana la 6 luni, iar dimensiunile compacte ale motorului si nivelul acustic discret asigura o integrare usoara in spatiile de interior.

 

Movelite WireFree poate indeplini o serie de functii foarte utile, precum:

 • Deschidere, inchidere, oprire dintr-un punct de control;
 • Butonul "My" ce presupune memorarea unei pozitii preferate a echipamentului;
 • Functia Touch Motion care permite pornirea automata a transmisiei electrice atunci cand perdeaua este miscata cu mana;
 • Detectarea automata a capetelor de cursa.

 

Mai multe detalii despre Movelite WireFree 35 RTS cu acumulalor sunt disponibile aici.

 

Glydea ULTRA – actionare ultra silentioasa

Glydea ULTRA este solutia premium care se poate integra in orice tip de proiect de amenajare. Aceasta suporta o greutate de 60 kg a materialului instalat pe o sectiune de sina de 10 metri. Sistemul este conceput pentru operare ultra-silentioasa, pentru a garanta linistea din cadrul locuintei.

 

Glydea ULTRA este un motor:

 • Silentios: Performante acustice posibile pana la nivelul de 38 dBA. Ca sa iti faci o idee: o soapta are cca 20 decibeli.
 • Intuitiv: Functia Touch Motion permite pornirea automata a transmisiei electrice atunci cand perdeaua este miscata cu mana.
 • Performant: Aceasta este capabil sa mentina o miscare fluida a perdelei cu o greutate de pana la 60 kg.
 • Adaptabil: Acesta poate fi o solutie perfecta atat pentru proiectele rezidentiale, cat si pentru hoteluri, muzee, biblioteci, etc.

 

Mai multe detalii despre Glydea ULTRA sunt disponibile aici.

 

Casa inteligenta este una din cele mai importante directii de dezvoltare pentru spatiile de locuit din ultima perioada. Pe langa faptul ca detinem controlul obiectelor din casa noastra, chiar si atunci cand nu suntem prezenti in locuinta, automatizarile ne fac viata mai simpla, ne usureaza activitatile de zi cu zi si ne aduc un plus de confort si functionalitate. Iata care sunt beneficiile perdelelor si draperiilor motorizate.

 

Confort sporit

 • Actionarea fara efort a perdelelor si draperiilor: deschiderea si inchiderea automata a acestora.
 • Lumina naturala poate fi filtrata la nivelurile adecvate, pentru lucru sau relaxare, sau poate fi complet blocata pentru a asigura conditiile optime pentru odihna.

 

Aspectul & rezistenta perdelelor si draperiilor motorizate in timp

 • Deoarece manevrarea manuala a perdelelor si draperiilor nu mai este necesara, materialul din care acestea sunt confectionate ramane curat si este mai rezistent in timp;
 • Perdelele de dimensiuni foarte mari sau cele grele pot fi manevrate fara efort;
 • Perdelele sunt intotdeauna perfect intinse și au un aspect elegant.

 

Versatilitatea

 • Dimensiunea, culorile si tipul de montare a motorului se potrivesc oricarui tip de interior;
 • Designul imbunatatit al sinei si sistemul de fixare pe tavan reduc spațiile prin care patrunde lumina;
 • Motoarele sunt potrivite pentru toate tipurile de perdele;
 • Instalarea sinei este posibila pe diferite suprafete: drepte, curbate sau arcuite;
 • Perdelele se pot misca si in eventualitatea unei intreruperi a alimentarii cu energie electrica.

 

Cum poate fi actionat un sistem de automatizare pentru perdele si draperii?

 

Motoarele Somfy pentru perdele si draperii au modalitati variate de control, ele pot fi controlate cu ajutorul:

 • Telecomenzilor;
 • Comutatoarelor cu montare pe perete;
 •  Control smart prin intermediul unitatii de comanda Connexoon Window RTS si aplicatiei dedicate. Detalii aici.

 

 

Integrarea perdelelor si draperiilor motorizate Somfy in sistemul smart home

 

Motoarele Somfy pentru perdele si draperii pot fi integrate intr-un sistem smart home Somfy, accesibil prin utilizarea unității de comandă Connexoon Window RTS, si pot fi controlate prin simpla apasare a unui buton de pe telefonul inteligent. Controlul smart se realizeaza dintr-o aplicatie de mobil dedicata sau printr-o comanda vocala, Connexoon Window RTS fiind compatibil cu asistentii vocali Google Assistant si Amazon Alexa. Astfel, perdelele si draperiile pot fi actionate automat prin setari predefinite realizate in baza obiceiurilor si preferintelor noastre, precum si in functie de conditiile de vreme. Sistemul Somfy de motorizare poate fi setat pentru a deschide sau inchide automat perdelele, chiar si atunci cand nu suntem acasa, simuland prezenta.

 

Somfy este liderul mondial in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale. In cazul perdelelor si draperiilor, Somfy ofera motorul si sina. Motoarele Somfy sunt integrate in solutia de umbrire pentru clientul final de catre partenerii autorizati Somfy pentru Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sticla - cinci milenii de claritate Sticla - cinci milenii de claritate
CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal? CIOC, CIOC! Ce usa alegeti, lemn sau metal?
Fereastra buna trece primejdia rea Fereastra buna trece primejdia rea
Dilema usilor pliante Dilema usilor pliante
Montare fereastra Montare fereastra
Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante Cum intretinem garniturile tamplariei termoizolante

Vezi mai multe articole