Balcon si terasa

De importanta balconului si a terasei iti dai seama abia in momentul in care realizezi ca timpul petrecut in acestea este mult mai valoros decat cel petrecut in casa.

on

Cum sa iti transformi balconul intr-o oaza de relaxare

02 aprilie, 2019

In anotimpul cald, balconul, chiar si cel inchis, poate fi una din cele bune si accesibile alegeri pentru a te bucura de putin aer liber. Poate fi locul perfect in care sa iti bei cafeaua dimineata sau locul in care sa te relaxezi seara, dupa o zi obositoare. Multi dintre noi folosim balconul ca spatiu de depozitare, iar transformarea lui intr-un spatiu de relaxare nu este tocmai o decizie usoara. Dar cu putina imaginatie si inspiratie le putem avea pe ambele. Asa ca venim in ajutorul tau si sa iti prezentam cateva idei care sa te ajute sa imbini utilul cu placutul. Inainte de a incepe amenajarea trebuie sa analizezi spatiul disponibil. Dimensiunile balconului va influenta semnificativ modul in care acesta va fi decorat. Balconul inchis vs Balconul deschis Un balcon inchis, mai ales unul izolat…

mai mult >
on

Hidroizolatie terasa circulabila

28 martie, 2019

Lucrarile de termohidroizolatii sunt complexe, pentru a beneficia de o constructie care sa fie protejata de infiltratiile apei, dar si de o casa cat mai calduroasa, acestea trebuie sa fie executate corect. Cladirile cu acoperis terasa au doua mari avantaje: Poti amenaja spatiu (terasa) si poate fi folosit ca spatiu de relaxare; Vantul puternic nu-ti va smulge tiglele sau tabla de pe acoperis. Acoperisurile terasa au insa si un mare dezavantaj: infiltratiile de apa, care pe langa faptul ca sunt incomode, pot produce pagube pe termen lung. Cauzele infiltratiilor sunt multiple, printre ele amintim: Existenta microfisurilor in structura membranelor care acopera terasa. Aceste microfisuri sunt cauzate de ciclurile inghet-dezghet, atat gerurile excesive, cat si canicula duc la deteriorarea structurii…

mai mult >
on

Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite

03 mai, 2018

Sezonul de primavara a debutat anul acesta, dupa o zapada tarzie, cu temperaturi mult mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada, dar si cu precipitatii reduse cantitativ. In aceste conditii, umbra devine tot mai cautata. De aceea, se impune identificarea unor solutii pentru protejarea in acestea conditii, astfel incat sa nu fie perturbata desfasurarea activităților relaxante la exterior, atat acasa, cat si in oras. O solutie de umbrire si protectie in fata factorilor meteorologici poate fi realizata in mai multe variante, de la acoperiri complicate, cu pereti care sustin acoperisuri fixe (constructii mai complexe, cu o mai mare anvergura a lucrarilor si costuri mai ridicate), la constructii dedicate, cu un minimum de utilizare a spatiului pentru realizarea obiectivelor dorite:…

mai mult >
on

“Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?”

22 martie, 2018

Probabil cei mai multi dintre noi au auzit macar o data in viata un prieten sau o cunostinta care sa reclame o lucrare prost executata de catre meseriasii angajati sa renoveze sau sa construiasca o locuinta. Iar cine nu a auzit inca, este momentul sa viziteze forumul nostru, unde cititorii vin sa rezolve tocmai astfel de situatii. Una dintre acestea este si cea a utilizatorului care posteaza sub numele de Jaxos. Acesta ne-a trimis cateva imagini ale unei placari cu faianta pe gipscarton, care a inceput sa se desprinda de pe peretele-suport. “Nu stiu ce sa fac, deoarece "meseriasii lui peste" au pus placa de rigips pe balcon si peste ea faianta, iar acum s-a dezlipit de perete. Nu stiu exact daca au prins-o cu dibluri sau doar au lipit-o. Cand imping in placa, se misca. Nu vreau sa dau totul…

mai mult >
on

Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?

30 iunie, 2017

Granitul si ardezia sunt doua dintre cele mai populare pietre naturale folosite la realizarea unei terase exterioare. Detaliile care se iau in considerare la pardoseala unei terase neacoperite sunt urmatoarele: rezistenta si gradul de aderenta, avandu-se in vedere ca locul este expus diferitelor procese meteorologice (ploi, ninsori, inghet-dezghet). Aderenta unei pietre naturale rezulta din felul in care este prelucrata suprafata acesteia: mata, periata, buciardata sau fiamata. Rezistenta este data de grosime pietrei, dar si de structura interna a rocii din care provine placa. Bineinteles, cand alegem materialele pentru orice amenajare, vom lua in calcul si pretul investitie si, nu in ultimul rand, conditionarile estetice, despre care vom vorbi la sfarsit. Daca majoritatea romanilor sunt de…

mai mult >