on

Beneficiile luminii naturale

17 septembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De-a lungul timpului oamenii de stiinta au demonstrate ca oamenii cauta locurile insorite si se bucura mai mult de timpul petrecut in lumina naturala. Cercetarile au demonstrat, de asemenea, ca exista beneficii reale asociate cu timpul petrecut in spatii ce ofera lumina natura din abundenta. Lipsa luminii naturale poate afecta atat sanatatea oamenilor, cat si a mediului. Pe cand prezenta ei ajuta la scaderea consumului de energie electrica.

Beneficiile luminii naturale

  • Lumina naturala ii face pe oameni mai fericiti si mai optimisti. Cercetarile au dovedit ca iluminatul natural ii ajuta pe oameni sa fie mai productivi, mai fericiti, mai sanatosi si mai calmi.
  • Vitamina D este esentiala pentru toti oamenii, ea are foarte multe beneficii si contribuie la reglarea sistemului imunitar. Metoda principala prin care oamenii pot asimila o cantitate suficienta de vitamina D este expunerea la lumina soarelui.
  • Lumina naturala contribuie si la economisirea energiei electrice. Ea ne permite sa utilizam mai putina lumina artificiala. In unele cazuri, folosind lumina naturala, costul cu energia poate fi redus cu pana la 75%.
  • Mucegaiul are nevoie de umezeala si intuneric pentru a se dezvolta si raspandi pe o suprafata cat mai mare. Lumina naturala il poate elimina, daca el este prezent pe obiectele de mobilier trebuie sa le expui la soare. Iar in casa trebuie sa te asiguri ca beneficiezi de multa lumina naturala pentru a mentine spatiul cat mai sanatos.
  • Arhitectii folosesc lumina naturala pentru a face spatiile din locuinte sau birouri sa para mai mari, lumina naturala are si beneficii estetice, infrumusetand orice fel de spatiu. Lumina naturala va scoate in evidenta toate detaliile camerei, arhitectura casei, etc..

Cum poate beneficia casa ta de mult mai multa lumina naturala?

Peretii albi

Modul in care lumina naturala se reflecta in casa noastra depinde foarte mult si de culoarea peretilor. Culoare alb te va ajuta sa creezi un spatiu mai luminos si mult mai prietenos. Peretii albi in combinatie cu lumina naturala vor da impresia unui spatiu mult mai mare. Peretii negri, dar si cei vopsiti cu albastru inchis vor absorbi lumina naturala iar rezultatul va fi o camara foarte intunecata.

Foloseste oglinzi

Daca nu beneficiezi de foarte multe ferestre poti folosi oglinzile. Este un truc simplu care iti va umple casa de lumina. Lumina se va reflecta in oglinda si va fi redirectionata catre colturile cele mai intunecoase ale incaperii.

Ferestrele descoperite

Lasa ferestrele descoperite cat mai mult timp, perdelele si draperiile groase absorb lumina si nu te vor lasa sa te bucuri de ea. Poti opta pentru materiale in culori deschise si mult mai usoare, care permit luminii sa treaca.

Lumina naturala are beneficii importante atat asupra noastra, cat si asupra casei in care locuim. De aceea trebuie sa ne asiguram ca beneficiem de o cantitate suficienta de lumina naturala.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mucegaiul, un pericol pentru sanatate! Mucegaiul, un pericol pentru sanatate!
Importanta calitatii aerului in locuinta Importanta calitatii aerului in locuinta
Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I] Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I]
Cum sa protejam casa de animalul de companie Cum sa protejam casa de animalul de companie
Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi

Vezi mai multe articole