on

Cum scapam de soareci

08 octombrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Toamna si iarna sunt principalele anotimpuri in care trebuie sa ne luam masuri de precautie in ceea ce priveste aparitia soarecilor. In aceasta perioada, rozatoarele incearca sa isi gaseasca un loc intr-o casa calda si confortabila, o casa in care sa produca cat mai multe pagube. Asta nu inseamna ca doar doar toamna si iarna trebuie sa fim vigilenti, caci niciodata nu este prea devreme pentru a incepe lupta impotriva rozatoarelor. Folosirea unui aparat ultrasunete sobolani exterior ne poate ajuta in acest sens, dar hai sa vedem ce solutii avem.

Rozatoarele cauta aceleasi lucruri ca oamenii: adapost, apa si mancare, dar aceste nevoi se amplifica in anotimpul rece, cand temperaturile scad considerabil.

Ce trebuie sa stii despre soareci

  • Soarecii se inmultesc foarte repede. Nu vei avea niciodata un singur soarece in casa, daca ai vazut un soarece fii convins ca in sunt mai multi in casa ta.
  • Soarecii nu sunt foarte mari, la maturitate ei pot masura intre 15 si 18 cm, incluzand coada. Coada unui soarece reprezinta aproape jumatate din lungimea lui totala.
  • Durata de viata a unui soarece este cuprinsa intre 1.5 si 2 ani, dar uneori un soarece poate trai pana la varsta de 3 ani. Doua exemplare care ajung pana la varsta de 3 ani sunt capabile sa produca pana la 6.000 de pui, iar acestia, de obicei, raman aproape de locul unde s-au nascut. In New York, de exemplu, se estimeaza ca populatia de sobolani este egala cu populatia de oameni, asta in ciuda eforturilor de combatere a acestor daunatori.
  • Nu numai ca ei rod tot ce intalnesc in cale, ci sunt pot raspandi foarte multe boli si bacterii. Ei pot provoca si alergii grave.
  • Soarecii sunt atrasi de mirosul alimentelor si caldura. Indiferent de locul in care sunt amplasate alimentele, ei vor gasi o modalitate de a ajunge la ele.

Cum scapam de soareci

Cel mai important este sa previi, dar daca ei au reusit sa isi gaseasca un culcus in casa ta, incepe lupta.

Inchide toate caile de acces

Astupa fisurile, gaurile si tunelurile care le permit accesul in casa ta, dar si pentru a se refugia atunci cand sunt incoltiti. Nu folosi pamant, caci acesta poate fi usor inlaturat. Foloseste ciment, caci el este mult mai rezistent.

Foloseste capcane

Poti folosi si cursele clasice pentru soareci si sobolani, dar sa ai grija sa nu ajunga in ele pasarile si animalele din curte sau manutele copiilor. Nu folositi o singura capcana, caci asa cum spuneam si mai devreme, nu exista niciodata un singur soarece. Foloseste mai multe capcane. Poti folosi si capcane diferite. Acest lucru iti va oferi mai multe sanse de a prinde mai multi soareci, caci daca folosesti un singur model de capcana, ei se vor obisnui cu el si il vor evita.

Foloseste aparatele cu ultrasunete

Foloseste aparatele cu ultrasunete si unde electromagnetice, ele sunt foarte utile si eficiente.

Care sunt cele mai importante avantajele ale unui aparat cu ultrasunete?

  •  Poate fi pozitionat oriunde, atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei tale
  •  Nu dauneaza mediului inconjurator si nu este periculos pentru oameni, animale sau pasari
  •  Utilizarea lui in timp este nelimitata, eficacitatea maxima a unui aparat cu ultrasunete se constata dupa 10 - 25 zile de functionare
  •  Nu este necesara intretinerea
  •  Este foarte usor de folosit
  •  Consum minim de energie

Pisicile

Se stie ca pisicile si soarecii nu se inteleg. Chiar daca o pisica nu va reusi sa prinda soarecii ajunsi deja la maturitate, mirosul ei ii va face sa evite anumite zone.

Otrava

Poti folosi si produse chimice, dar trebuie sa fii foarte atent. Ele sunt foarte eficiente, dar din pacate sunt periculoase atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie si mediul inconjurator. Trebuie sa fii foarte atent atunci cand amplasezi otrava in locuinta sau in exteriorul ei.

Nu uita de curatenie

Trebuie sa scapi de resturile de mancare care atrag cu usurinta atat gandacii, cat si soarecii sau sobolanii. Arunca gunoiul cat mai des si nu il lasa niciodata descoperit, indiferent ca este in interiorul locuintei sau in curte.

Daca metodele de mai sus nu te ajuta sa scapi de soareci, nu ezita sa apelezi la ajutorul unui specialist, la firme de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Pe www.fara-daunatori.ro vei gasi gama completa de aparate anti daunatori.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente Curatarea perfecta a parchetului: Sfaturi si trucuri eficiente
Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect Sanatatea casei: cum depozitam pesticidele si cum le debarasam corect
Cateva lucruri despre alunecarile de teren Cateva lucruri despre alunecarile de teren
Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata
Ce poti afla printr-o termografie in constructii Ce poti afla printr-o termografie in constructii
Pesticidele (Partea a II-a): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea a II-a): Ce optiuni alternative avem?

Vezi mai multe articole