Betonul da tonul amenajarilor moderne

14 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Targurile internationale de design propun o noua tendinta in amenajarile de interior, mai exact betonul devine un material foarte apreciat in designul scaunelor, lavoarelor, si chiar pieselor de mobilier.
 
Betonul este un amestec inteligent realizat din pietris, ciment, nisip si apa, iar pentru un plus de expresivitate se mai pot adauga substante suplimentare si pigmenti. Vorbim de un material inventat cu de mii de ani in urma care a devenit de baza pentru cele mai importante constructii realizate pana acum. 
 
Betonul se comporta excelent in conditii atmosferice diverse, se contracta foarte putin la temperaturi scazute, iar dilatarea este minima in conditii de caldura. Odata cu trecerea timpului, pietrele din beton capata patina si un aer sofisticat, totusi din punct de vedere estetic si cromatic ramane un material rece si dur. Designerii s-au gandit sa “imbanzeasca” betonul si sa cucereasca interioarele, ba chiar sa-l transforme in tendinta.
Beton
beton
 
Acest material a devenit foarte practic ca si suprafata de lucru in bucatarie, iar faptul ca nu este pretentios a fost utilizat si in crearea obiectelor sanitare sau alte amenajari pentru baie. Acest material poate fi turnat in aproape orice forma. Pentru ca nu impune nicio limita, betonul s-a integrat destul de bine si in living prin intermediul pieselor de mobilier.
 
Formele cat mai diverse si adaugarea unui plus de culoare au transformat mobilierul din beton intr-un punct de atractie. Propunerile designerilor nu se opresc aici, mergand mai departe prin combinarea betonului cu alte materiale naturale precum sticla si lemnul, reusind in final sa obtina un contrast de materiale si culori. Din punct de vedere cromatic, cele mai potrivite combinatii sunt cu verde, portocaliu si rosu, acestea fiind culori care estompeaza imaginea rigida a betonului.
 
Prin proceduri speciale materialul poate fi vopsit intr-o varietate de culori, iar cu ajutorul unor tratamente speciale suprafetele pot fi netezite, lustruite sau ceruite optic. Pentru exterior exista de asemenea tratamente speciale pentru a nu se deteriora din cauza conditiilor climatice extreme.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Generalitati despre sapa mecanizata si elicopterizata Generalitati despre sapa mecanizata si elicopterizata
Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize
Cum sa alegi cele mai potrivite materiale de constructii? Cum sa alegi cele mai potrivite materiale de constructii?
Alege corect polistirenul pentru termoizolarea acoperisului Alege corect polistirenul pentru termoizolarea acoperisului
De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump? De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?
Placile de fibrociment - solutia constructiilor moderne! Placile de fibrociment - solutia constructiilor moderne!

Vezi mai multe articole