on

BCA, ideal pentru orice tip de constructie

07 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Blocurile de BCA sunt solutia perfecta pentru orice proiect pe care il ai in plan, fie ca este vorba despre o casa unifamiliala, un bloc de locuinte, o cladire de birouri, un imobil folosit in scopuri comerciale. Asadar, indiferent ce ti-ai propus sa construiesti, BCA-ul iti vine in ajutor.

Constructii la standarde europene

Sistemele de zidarie din BCA respecta cele mai inalte standarde europene, atat de rezistenta la seisme si flacari, cat si cele legate de consumul de energie.

In acelasi timp, BCA-ul, sau betonul celular autoclavizat, este fabricat din materiale care se gasesc din abundenta in natura, precum var, ciment, nisip, ghips si pasta de aluminiu folosita pe post de promotor de expandare, asadar prin procesul de fabricare a BCA-ului, natura nu este deloc afectata. Este important sa mentionam si faptul ca BCA-ul este un material reciclabil care poate fi refolosit si dupa ce si-a servit scopul.

Dar odata cu natura, BCA-ul protejeaza si portofelul tau deoarece cladirile realizate din acest material vor consuma putina energie pentru incalzire pe timpul iernii si pentru racire in sezonul cald. Facturile vor fi extrem de mici deoarece BCA-ul este un material termoizolant care pastreaza un ambient placut in casa, indiferent de anotimp. Se vorbeste din ce in ce mai mult despre gasirea unor solutii de constructie care sa determine un consum scazut de energie, astfel incat sa protejam mediul inconjurator. BCA-ul, cu milioanele sale de micropori de aer, este materialul perfect daca iti doresti o locuinta "verde".

BCA pentru peretii structurali si nestructurali

Cu ajutorul BCA-ului poti construi atat pereti structurali, cat si pereti nestructurali, fiind perfect pentru cladiri multietajate datorita rezistentei la compresiune cvasiuniforma atat pe directia verticala cat si pe cea orizontala. Peretii nestructurali pot fi si ei construiti cu ajutorul sistemelor de zidarie din BCA deoarece au o greutate redusa.

Aceasta greutate redusa este un avantaj nu numai din punctul de vedere al rezistentei mecanice si al stabilitatii cladirii, ci si pentru ca aceasta caracteristica face blocurile de BCA mai usor de transportat si de manevrat. Constructia va fi ridicata in mult mai scurt timp si cu o investitie financiara mai mica, astfel incat, iti vei vedea planul dus la bun sfarsit cu eforturi mici.
Totodata, daca ai ales BCA-ul, folosind mortarul pentru rosturi subtiri, un mortar performant, predozat care are o compozitie realizata dupa o retea constanta, vei avea si garantia ca ai de-a face cu o rezistenta si aderenta crescute la zidarie. In acelasi timp, mortarul va contribui la diminuarea puntilor termice si la pastratea unei temperaturi placute in interiorul cladirii si va reduce costurile de executie.

Click aici pentru a afla mai multe detalii

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Catalogul 2015 - Constructii si amenajari de la Praktiker Catalogul 2015 - Constructii si amenajari de la Praktiker
Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate Descopera noutatile Thomsit pentru pardoseli de calitate
Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste
Totul despre vata bazaltica - origine, productie si caracteristici principale Totul despre vata bazaltica - origine, productie si caracteristici principale
De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump? De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?
Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile

Vezi mai multe articole