Boomul imobiliar se muta in vestValentin Baesu

10 decembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Analistii spun ca vestul Capitalei este zona in care s-au anuntat cele mai multe ansambluri rezidentiale.
 
Scumpirea terenurilor a modificat preferintele investitorilor imobiliari. Cei care vor sa se mute in casa noua vor avea la dispozitie o oferta mai consistenta pentru zonele de est si de vest. Sudul inca mai asteapta marile investitii imobiliare, iar nordul a devenit mai putin atractiv. Cele mai multe locuinte sint scoase la vinzare in zona de est. „Zonele cu cea mai larga oferta de locuinte scoase la vinzare sint estul si sud-estul, insumind 5.000 de unitati, urmate de zona de vest si de nord unde sint anuntate mai multe proiecte rezidentiale de mari dimensiuni“, sustin analistii agentiei Colliers. In aceasta zona se construiesc proiecte importante precum Planorama, Rose Garden sau Blue Tower.
 
Vestul Bucurestiului pare sa urce cel mai mult in preferintele investitorilor. Cei care doresc sa se mute in casa noua in urmatorii ani trebuie sa ia tot mai in serios aceasta zona. „In urma cu un an, in zona de vest erau lansate doar doua proiecte cu un potential de aproximativ 1.700 de unitati, dintre care erau scoase la vinzare doar 700 de unitati. In prezent, in zona de vest sint lansate sase proiecte cu un potential de 5.500 de unitati, dintre care disponibile la vinzare 2.300 de apartamente, iar pentru anul viitor sint anuntate cel putin zece proiecte“, sustin specialistii Colliers. Printre proiectele importante din zona de vest se numara West Park-Militari, Orhideea Gardens, iar Anchor Group a anuntat ca va investi intr-un ansamblu rezidential amplasat linga Plaza Romania.
 
Zona de sud inca nu este suficient de atractiva pentru cei care construiesc blocuri. Primii pasi s-au facut insa. „A inceput sa se dezvolte oferta din sudul orasului, ocolit pina de curind de investitori. In acest an au intrat in atentia dezvoltatorilor zone care nu erau cautate, precum Berceni“, spune Georgiana Sandu, manager Departament rezidential in cadrul Neocasa. Printre proiectele care se construiesc aici se numara Monaco Towers si Jupiter.
 
Investitiile din nordul Capitalei se vor reorienta din zona vilelor luxoase spre cea a blocurilor. „Piata rezidentiala va continua sa se dezvolte in special pe segmentul de locuinte care se adreseaza clasei medii si medii plus. Multe proiecte sint asteptate sa se finalizeze, iar altele abia s-au lansat, ceea va spori oferta de apartamente noi. Zona de nord va cunoaste o usoara schimbare, din zona preponderent de vile in perioada anterioara intr-o zona mixta unde tot mai multe proiecte de blocuri sint asteptate sa se finalizeze“, spune Georgiana Sandu. Aceasta mai considera ca preturile de vinzare vor avea usoare fluctuatii intre 5 si 15% in perioada urmatoare. Si reprezentantii agentiei Regatta considera ca preturile locuintelor vor mai inregistra o usoara crestere. „Din pacate, preturile vor creste, dar mult mai controlat decit pina acum. Cind vom avea citeva ansambluri noi locuite va incepe declinul apartamentelor in blocurile vechi“, spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidentiale in cadrul companiei Regatta.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Care este momentul optim sa cumperi o locuinta - 09 iulie 2010 Care este momentul optim sa cumperi o locuinta - 09 iulie 2010
Ariston Thermo România lansează Ariston NET - Aplicația smart prin care controlezi centrala termica de la distanta Ariston Thermo România lansează Ariston NET - Aplicația smart prin care controlezi centrala termica de la distanta
Targul de constructii, impartit in doua editii distincte Targul de constructii, impartit in doua editii distincte
35.000 de euro, pretul unui apartament ANL 35.000 de euro, pretul unui apartament ANL
Pretul apartamentelor Pretul apartamentelor
Garantia pentru Garantia pentru "Prima Casa", acordata si pentru construirea de locuinte - 18 Iunie 2009

Vezi mai multe articole