on

Bormasinile Bosch: ghid de alegere a celei potrivite tie

27 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In general produsele provenite din Germania au castigat aprecierea romanilor, iar linia de bormasini Bosch nu face exceptie. De fapt, majoritatea uneltelor motorizate de mana produse sub acest nume constituie o referinta in domeniul tehnic si nu numai. Totul se datoreaza caracteristicilor pe care acestea le prezinta, dar in special eficientei si randamentului oferit.

Tehnic Bazar, un magazin online specializat in echipamente si unelte diverse, vine in intampinarea meseriasilor profesionisti si amatori cu solutii complete care vizeaza bormasini Bosch, la preturi avantajoase.

Bormasina Bosch dicteaza precizia si randamentul meseriasilor

Luarea unei decizii in ceea ce priveste alegerea modelului potrivit de bormasina nu este deloc simpla,. Cel putin nu in conditiile in care produsul nu este suficient cunoscut. Desigur, acest lucru nu este imposibil de realizat.

In principiu, exista bormasini clasice (pentru operatiuni de insurubare si gaurire), modele cu percutie si cele de banc. Expertii Tehnic Bazar recomanda prima categorie celor care intentioneaza sa le foloseasca in regim hobby, adica pentru lucrari usoare prin gospodarie. O astfel de bormasina BOSCH poate fi folosita pentru lucrari diverse, cum ar fi asamblarea pieselor de mobilier. Sunt ideale pentru gaurirea lemnului, a plasticului si chiar a metalului. In acest sens, pe tehnicbazar.ro pot fi gasite modele variate, adaptate fiecaror nevoi.

Pentru gaurirea in zidarie, piatra sau caramida sunt necesare modelele cu percutie. Acestea sunt bormasini care permit comutarea functiei de percutie, astfel ca modelele cu utilizare preferentiala constituie o optiune pentru cei care doresc sa beneficieze de complexitate. Distingerea acestor modele fata de cele cu rotopercutor nu este atat de dificila. Un ciocan cu aceasta functie are in alcatuire si un cilindru pneumatic, care asigura o forta mai mare in perforarea de betoane dintre cele mai dure.

Cat despre aparatele de banc, acestea sunt dedicate indeosebi atelierelor, o solutie pentru gaurirea in serie. Pentru o mai simpla orientare, specialistii de la Tehnic Bazar recomanda citirea specificatiilor produsului, care contin inclusiv lista materialelor pe care pot fi efectuate lucrari.
Lemnul, indiferent de esenta, este un material inclus in toate aceste categorii, insa bormasina Bosch cu coloana este apreciata in mod special pentru operatiunile de acest tip.

Pentru a avea siguranta ca bormasina aleasa este si cea potrivita, trebuie avut in vedere, obligatoriu, nivelul de solicitare. Astfel, o bormasina hobby, semi-profesionala sau profesionala, va reprezenta solutia optima pentru efectuarea a diverse lucrari. Un indiciu pentru cumparatori este carcasa. Spre exemplu, modelele profesionale au carcasa albastra intotdeauna, in vreme ce categoriile celelalte au carcasa verde, fiind potrivite pentru reparatiile de rutina.

Inca un aspect asupra caruia trebuie indreptata atentia inainte de a realiza o achizitie este modul de alimentare a dispozitivului. Exista doua optiuni: varianta cu acumulator si cea prin conectarea la reteaua de energie electrica.

Modelele alimentata la priza ofera putere constanta, ceea ce conduce la o forta de munca mai consistenta. De aceea, bormasinile profesionale ofera, in general, optiunea alimentarii directe cu energie electrica.

Dispozitivul mai trebuie ales, neaparat, dupa puterea motorului. Cele cu acumulator de peste 12V sunt destinate profesionistilor, in timp ce bormasinile cu fir ar trebui sa aiba peste 700W pentru eficienta maxima. Desigur, pentru utilizarea in regim hobby, poate fi suficienta si o valoare ceva mai scazuta.

Turatia reprezinta de asemenea un aspect de urmarit cand vine vorba despre o astfel de alegere. Daca aceasta va fi variabila, utilizatorul se va putea bucura de o experienta placuta. Cat despre modelele cu acumulator, numarul de turatii atins este limitat, astfel ca maximul atins va fi de cel mult 1500 rotatii/ minut.

In schimb modelele cu alimentare de 220V ajung si la 3000 rotatii/ minut. Masinile cu acumulator au ca avantaj angrenajul in doua trepte, care compenseaza limita de turatii. Asta inseamna ca la aceeasi turatie, numarul rotatiilor si forta de torsiune difera. Este precum in cazul schimbarii de viteze la masini: ramane aceeasi putere, insa modul in care este utilizata este diferit.

Cele mai multe dintre modelele de bormasini existente cu alimentarea prin acumulatori ofera o utilizare simpla, indeosebi cand vine vorba de insurubari. In orice caz, solutiile propuse pe tehnicbazar.ro vin insotite de specificatii tehnice si de manuale cu instructiuni, deci alegerea modelului corespunzator nu va ridica nicio problema.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010 Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010
Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008 Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008
In sase ani am reabilitat termic 20 de blocuri - 11 octombrie 2010 In sase ani am reabilitat termic 20 de blocuri - 11 octombrie 2010
Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu” Acces la arta si spatii de creatie din toate domeniile artistice - „Ateliere de Arta Deschise in Bucuresti – Editia Enescu”
Statul va construi 12.000 de locuinte pentru tineri si persoane cu venituri mici Statul va construi 12.000 de locuinte pentru tineri si persoane cu venituri mici
Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala Bancile pentru locuinte sunt ferite de criza internationala

Vezi mai multe articole