on

Bormasinile Bosch: ghid de alegere a celei potrivite tie

27 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In general produsele provenite din Germania au castigat aprecierea romanilor, iar linia de bormasini Bosch nu face exceptie. De fapt, majoritatea uneltelor motorizate de mana produse sub acest nume constituie o referinta in domeniul tehnic si nu numai. Totul se datoreaza caracteristicilor pe care acestea le prezinta, dar in special eficientei si randamentului oferit.

Tehnic Bazar, un magazin online specializat in echipamente si unelte diverse, vine in intampinarea meseriasilor profesionisti si amatori cu solutii complete care vizeaza bormasini Bosch, la preturi avantajoase.

Bormasina Bosch dicteaza precizia si randamentul meseriasilor

Luarea unei decizii in ceea ce priveste alegerea modelului potrivit de bormasina nu este deloc simpla,. Cel putin nu in conditiile in care produsul nu este suficient cunoscut. Desigur, acest lucru nu este imposibil de realizat.

In principiu, exista bormasini clasice (pentru operatiuni de insurubare si gaurire), modele cu percutie si cele de banc. Expertii Tehnic Bazar recomanda prima categorie celor care intentioneaza sa le foloseasca in regim hobby, adica pentru lucrari usoare prin gospodarie. O astfel de bormasina BOSCH poate fi folosita pentru lucrari diverse, cum ar fi asamblarea pieselor de mobilier. Sunt ideale pentru gaurirea lemnului, a plasticului si chiar a metalului. In acest sens, pe tehnicbazar.ro pot fi gasite modele variate, adaptate fiecaror nevoi.

Pentru gaurirea in zidarie, piatra sau caramida sunt necesare modelele cu percutie. Acestea sunt bormasini care permit comutarea functiei de percutie, astfel ca modelele cu utilizare preferentiala constituie o optiune pentru cei care doresc sa beneficieze de complexitate. Distingerea acestor modele fata de cele cu rotopercutor nu este atat de dificila. Un ciocan cu aceasta functie are in alcatuire si un cilindru pneumatic, care asigura o forta mai mare in perforarea de betoane dintre cele mai dure.

Cat despre aparatele de banc, acestea sunt dedicate indeosebi atelierelor, o solutie pentru gaurirea in serie. Pentru o mai simpla orientare, specialistii de la Tehnic Bazar recomanda citirea specificatiilor produsului, care contin inclusiv lista materialelor pe care pot fi efectuate lucrari.
Lemnul, indiferent de esenta, este un material inclus in toate aceste categorii, insa bormasina Bosch cu coloana este apreciata in mod special pentru operatiunile de acest tip.

Pentru a avea siguranta ca bormasina aleasa este si cea potrivita, trebuie avut in vedere, obligatoriu, nivelul de solicitare. Astfel, o bormasina hobby, semi-profesionala sau profesionala, va reprezenta solutia optima pentru efectuarea a diverse lucrari. Un indiciu pentru cumparatori este carcasa. Spre exemplu, modelele profesionale au carcasa albastra intotdeauna, in vreme ce categoriile celelalte au carcasa verde, fiind potrivite pentru reparatiile de rutina.

Inca un aspect asupra caruia trebuie indreptata atentia inainte de a realiza o achizitie este modul de alimentare a dispozitivului. Exista doua optiuni: varianta cu acumulator si cea prin conectarea la reteaua de energie electrica.

Modelele alimentata la priza ofera putere constanta, ceea ce conduce la o forta de munca mai consistenta. De aceea, bormasinile profesionale ofera, in general, optiunea alimentarii directe cu energie electrica.

Dispozitivul mai trebuie ales, neaparat, dupa puterea motorului. Cele cu acumulator de peste 12V sunt destinate profesionistilor, in timp ce bormasinile cu fir ar trebui sa aiba peste 700W pentru eficienta maxima. Desigur, pentru utilizarea in regim hobby, poate fi suficienta si o valoare ceva mai scazuta.

Turatia reprezinta de asemenea un aspect de urmarit cand vine vorba despre o astfel de alegere. Daca aceasta va fi variabila, utilizatorul se va putea bucura de o experienta placuta. Cat despre modelele cu acumulator, numarul de turatii atins este limitat, astfel ca maximul atins va fi de cel mult 1500 rotatii/ minut.

In schimb modelele cu alimentare de 220V ajung si la 3000 rotatii/ minut. Masinile cu acumulator au ca avantaj angrenajul in doua trepte, care compenseaza limita de turatii. Asta inseamna ca la aceeasi turatie, numarul rotatiilor si forta de torsiune difera. Este precum in cazul schimbarii de viteze la masini: ramane aceeasi putere, insa modul in care este utilizata este diferit.

Cele mai multe dintre modelele de bormasini existente cu alimentarea prin acumulatori ofera o utilizare simpla, indeosebi cand vine vorba de insurubari. In orice caz, solutiile propuse pe tehnicbazar.ro vin insotite de specificatii tehnice si de manuale cu instructiuni, deci alegerea modelului corespunzator nu va ridica nicio problema.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ariston Thermo Romania: Care sunt costurile instalarii unei centrale termice si in cat timp se amortizeaza investitia Ariston Thermo Romania: Care sunt costurile instalarii unei centrale termice si in cat timp se amortizeaza investitia
Castigi 30.000 de euro daca spui cum reduci consumul de energie - 20 septembrie 2010 Castigi 30.000 de euro daca spui cum reduci consumul de energie - 20 septembrie 2010
Apartamente noi la 1.100 de euro/mp Apartamente noi la 1.100 de euro/mp
Color Smart - 5 tipuri de finisaje pentru pereti din topul tendintelor anului 2021 Color Smart - 5 tipuri de finisaje pentru pereti din topul tendintelor anului 2021
Cu cat se inchiriaza cele 1.000 de apartamente noi nevandute - 07 August 2009 Cu cat se inchiriaza cele 1.000 de apartamente noi nevandute - 07 August 2009
ROMEXPO deschide sezonul expozitional 2019 cu Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL ROMEXPO deschide sezonul expozitional 2019 cu Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL

Vezi mai multe articole