Bucataria

Afla ponturi despre amenajarea si utilarea isteata a unei bucatarii de vis. Afla cum sa utilizezi cat mai eficient intregul spatiu pe care il ai la dispozitie, ce electrocasnice sa cumperi si care este amplasarea ideala a acestora. In plus, in aceasta sectiune poti gasi idei despre amenajarea bucatariei pe diverse stiluri: futurist, rustic, oriental, interbelic si multe altele.

Amenajare bucatarie

Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie

16 iulie, 2014

Culorile sunt precum un limbaj universal. Ele vorbesc de la sine despre personalitatea celui care le-a ales si le poarta pe haine sau in casa pe asternuturi, mobile sau zugraveala peretilor. Culorile vorbesc pentru noi si in locul nostru, ne definesc, ne reflecta sentimentele si starea de spirit. Iata cateva exemple de nuante elegante si frumoase care pot fi imbinate armonios in bucataria ta, precum si cateva sfaturi de potrivire a acestor culori. Pentru spatiile mici si inguste este bine sa alegi culori cool, fresh si stralucitoare. Incearca rosu aprins, albastru sau un verde efervescent In niciun caz sa nu alegi culori inchise deoarece acestea vor face bucataria ta sa para si mai mica decat este in realitate. Lumina naturala pune in valoare culorile fresh, dar lumina artificiala le estompeaza…

mai mult >
Plita interactiva

5 inovatii care iti vor revolutiona bucataria

19 mai, 2014

Imagineaza-ti ca esti blocat in trafic si intri pe chat cu frigiderul tau. Ii spui ca ajungi in 30 de minute si ca ai vrea sa mananci o lasagna, el iti sugereaza sa iei niste oua de pe drum ca s-au terminat si da o comanda cuptorului ca sa fie incalzit fix cand ajungi tu. Tehnologia pentru acest scenariu demn de Familia Jetson exista deja, ramane sa decizi daca doresti cu adevarat mai mult de la un frigider decat sa refrigereze alimentele, sau de la un cuptor mai mult decat sa incalzeasca mancarea. Nici producatorii nu au spus inca un da hotarat electrocasnicelor ultrainteligente, dar asta nu ne impiedica sa le admiram prototipurile si sa ne imaginam bucataria viitorului. Plita interactiva Cum era de asteptat, cultura Apple a pus stapanire si pe bucatarie. Cei de la Whirpool au imaginat o…

mai mult >
Cratita in flacari bucatarie

Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie

24 martie, 2014

Incendiile in bucatarie se pot raspandi rapid - stii ce sa faci mai intai? Afla cand trebuie sa utilizezi un extinctor, cand si cum sa stingi un foc si cand sa apelezi la pompieri. Conform celor mai recente statistici disponibile in industrie, exista mai mult de 150.000 de incendii in bucatarie pe an in Statele Unite, cu sute de persoane ucise si mii de raniti. Micile “ghinioane” la gatit sunt cele care cauzeaza pana la 90% din incendiile din bucatarie, si cele mai multe dintre acestea sunt datorate grasimii. Aceste statistici infricosatoare duc la o mare intrebare: Stii ce sa faci atunci cand un dispozitiv de atentionare pentru incendiu se declanseaza? Ar trebui sa folosesti prima data extinctorul sau sa suni la pompieri? Sau pur si simplu stii cum sa te comporti in cazul unui incendiu…

mai mult >
Aragaz pe gaze

Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie?

04 decembrie, 2013

Romanii sunt mari iubitori ai mancarii gatite, astfel ca aragazul va ramane intotdeauna piesa de rezistenta a bucatariei. In perioada sarbatorilor, bucataria devine sediul central al oricarei familii, iar aragazul ales ar trebui sa faca fata cererii. Daca v-ati hotarat sa cumparati un aragaz nou, atunci cel mai bine ar fi sa chibzuiti un pic aceasta decizie si sa nu alegeti un aragaz doar pentru ca va place culoarea. Inainte de a comanda aragazul, ar trebui sa tineti cont de urmatoarele aspecte. Aragaz pe gaze sau plita electrica? Razboiul este vechi, iar victime au cazut in special de partea sustinatorilor aragazurilor pe gaze. Cei care credeau in acest tip de aragazuri au fost corupti de caracteristicile moderne ale plitelor electrice. Singurul avantaj al aragazului cu gaz a ramas costul…

mai mult >
Alimente depozitate in frigider

In frigider sau la temperatura camerei? Cateva sfaturi pentru depozitarea alimentelor

30 octombrie, 2013

Le cumperi, le uiti pe masa, se strica. Le cumperi, le pui in frigider, nu se pastreaza tocmai asa cum ti-ai dori. Stii care alimente este bine sa le pastrezi in frigider? Dar care sunt cele pe care le poti depozita si pastra fara frica la temperatura camerei? Randurile urmatoare ar putea sa-ti fie foarte utile. La temperatura camerei Evita sa tii rosiile in frigider. Frigul le face sa se inmoaie. Painea. Este recomandat sa o tii tot la temperatura camerei. Depozitata in frigider, painea va capata si mai repede un aspect si gust de invechit, statut. Tortul si prajiturile. La ele este cu dus si intors. Aerul rece din frigider le usuca, deci este ok sa le lasi pe masa, la temperatura camerei, dar nu pentru mult timp, deoarece se vor strica. Merele si perele tot la temperatura camerei se pastreaza…

mai mult >