Bucataria

Afla ponturi despre amenajarea si utilarea isteata a unei bucatarii de vis. Afla cum sa utilizezi cat mai eficient intregul spatiu pe care il ai la dispozitie, ce electrocasnice sa cumperi si care este amplasarea ideala a acestora. In plus, in aceasta sectiune poti gasi idei despre amenajarea bucatariei pe diverse stiluri: futurist, rustic, oriental, interbelic si multe altele.

Argintarie

Curatarea argintariei

10 decembrie, 2014

Argintul este un material elegant si versatil. Vesela si tacamurile din acest metal sunt elegante si, deci, potrivite pentru evenimente speciale si sarbatori. Din pacate, insa, argintul este mult mai fragil decat alte materiale din care se confectioneaza vase si tacamuri. De aceea, se poate zgaria, pata si decolora mult mai usor. Atunci cand curatam argintaria, trebuie sa avem grija sa nu o deterioram. Enumeram in continuare cateva sfaturi utile de ingrijire a veselei din argint. In primul rand, mai bine previi decat sa tratezi. Asa ca spala intotdeauna temeinic argintaria dupa ce o folosesti si sterge-o cu o carpa uscata pentru ca apa sa nu lase urme. Foloseste un detergent care nu contine lamaie, deoarece aceasta poate produce pete. Spala argintaria separat de celelalte vase si tacamuri,…

mai mult >
Bucatarie mica

Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I

21 noiembrie, 2014

Multi dintre noi se confrunta cu problema spatiului insuficient in bucatarie. Credem, insa, ca ceea ce conteaza, cu adevarat, este ce poti face cu acel spatiu. Atunci cand ai o bucatarie mica, gasesti un mod de a elibera spatiul. Cea mai eficienta idee este aceea de a darama partial sau integral unul dintre zidurile care desparte bucataria de o alta camera a casei, creand astfel un spatiu deschis. Mai jos, iti prezentam cateva exemple ale unor astfel de solutii, puse in aplicare de catre designeri. Speram sa gasesti o configuratie potrivita si in cazul bucatariei tale. Spatiul deschis este intotdeauna o solutie prin care poti crea impresia de largime. In primul exemplu din slider-ul cu poze, zona bucatariei este dotata cu ustensilele si aparatura necesara, insa totul este in mod ingenios ascuns…

mai mult >
Copil in bucatarie

Cum sa transformi bucataria intr-un loc sigur pentru copiii tai

29 august, 2014

Bucataria este acel loc placut din casa unde miroase a bunatati proaspat scoase din cuptor, unde intreaga familie se reuneste seara in jurul mesei pentru a se ospata si a depana experientele din timpul zilei. Dar, pentru bebelusi si copiii mici, de pana in 12 ani, bucataria poate fi un loc in care pandesc foarte multe pericole. Oricat de atenta i-ai supraveghea, nu poti sa stai tot timpul cu ochii pe ei iar un accident se poate intampla intr-o secunda. Iata insa cum poti sa previi producerea unor evenimente nedorite. Blocheaza accesul copiilor la raftul cu furculite si cutite. Poti folosi o incuietoare sau un zavor cu piedica, pe care copilul nu-l poate deschide. Sau depoziteaza aceste obiecte periculoase, in care copiii se pot intepa sau taia, intr-un dulap la care cei mici nu pot sa ajunga.…

mai mult >
Chiuveta cu un singur bazin

Tipuri de chiuvete de bucatarie

29 iulie, 2014

Daca pe vremuri in Romania gaseai sa cumperi un singur tip de chiuveta, cea fabricata din fonta emailata si cu un singur bazin, azi ai la dispozitie o mare varietate de chiuvete. Din materiale diferite, avand forme diferite, unul sau mai multe bazine cu forme si dimensiuni diferite, precum si diverse accesorii, chiuvetele pe care le poti gasi azi in magazinele de bricolaj sau cele online satisfac cele mai sofisticate nevoi si cerinte ale clientilor. Chiuveta cu un singur bazin larg. Este cea mai raspandita, incap in ea atat o tigaie mare si cat cateva kilograme bune de fructe sau legume, dar are si un mare dezavantaj: nu o poti folosi concomitent la mai multe operatiuni. Daca ai in chiuveta vase lasate la inmuiat, nu mai poti folosi bazinul pentru alte activitati. Chiuveta cu doua bazine diferite…

mai mult >
Bucatarie retro amenajata ergonomic

Sfaturi utile in bucatarie

25 iulie, 2014

Cu totii am inceput sa prindem gustul mancarurilor delicioase gatite chiar de noi. Emisiunile TV precum MasterChef ne-au facut sa petrecem mai mult timp in bucatarie, sa acordam mai multa atentie ingredientelor pe care le cumparam si chiar sa investim cativa banuti in ustensile pentru bucatarie. Iar daca tot le-am cumparat, trebuie sa le si randuim istet prin bucatarie. Iata cum! Gandeste-te care sunt ustensilele pe care le folosesti cel mai des si care sunt cele pe care le folosesti rar. Este logic ca cele pe care le folosesti zi de zi trebuie sa-ti fie cel mai la indemana, iar pe cele care nu-ti trebuie prea des le poti depozita pe rafturile de sus sau in dulapul cel mai indepartat. In primul rand, totul trebuie organizat in jurul blatului de lucru. Cutitele, spatulele de baza, recipientele…

mai mult >