Cactus

Cactusii – imbinarea dintre practic si estetic

14 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Putine sunt persoanele care nu iubesc plantele, dar ce se intampla atunci cand ai aceasta pasiune, dar nu ai suficient timp sa o intretii? Simplu, iti intorci privirea spre o specie de plante frumoase, dar periculoase in acelasi timp: cactusii.

Cactusii, originari din America de Sud, sunt plante deloc pretentioase, ce au ca mediu ideal de dezvoltare locurile cu multa lumina. Vara, acestia pot fi scosi pe balcon sau pe terasa, fiind capabili sa indure temperature foarte ridicate.

Fiind o specie de plante xerofile, cactusii se dezvolta cel mai bine in mediile uscate, in care umiditatea este scazuta. Aceasta caracteristica ii face sa fie alegerea perfecta pentru persoanele ce nu au un program stabil sau care obisnuiesc sa calatoreasca mult. Cactusii au nevoie sa fie udati foarte rar: de 2 ori pe saptamana in perioada verii, si de 3 ori in anotimpul rece.

Datorita esteticii lor iesite din comun, se incadreaza perfect in categoria plantelor de decor, fiind o alegere potrivita pentru majoritatea incaperilor dintr-o locuinta. De exemplu, poti folosi cactusii drept un element contrastant cu ambientul in care il integrezi. Il poti pozitiona pe noptiera, pe masa din bucatarie sau pe birou. Conform indicatiilor de amenajare Feng Shui, cactusii sporesc productivitatea, absorbind energiile negative si eliberand energii pozitive.

Plante usor de intretinut, cactusii sunt calea usoara de a imbina frumosul unei plante cu utilul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Merele si gutuile - cand le culegi si cum le pastrezi Merele si gutuile - cand le culegi si cum le pastrezi
Amenajarea gradinii: totul despre amenajarea cu pavele Amenajarea gradinii: totul despre amenajarea cu pavele
O oaza de liniste - veranda O oaza de liniste - veranda
Importanta utilizarii tavilor alveolare si a substratului de semanat Importanta utilizarii tavilor alveolare si a substratului de semanat
LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I) LUCRARI „IN VERDE” APLICATE VITEI-DE-VIE (I)
Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor Produse eficiente pentru marirea si coacerea fructelor

Vezi mai multe articole