Crizanteme

Care sunt florile de gradina care infloresc toamna

27 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prima luna de toamna va trage cortina peste cateva zile, dar mai avem inca doua luni de toamna. Chiar daca vremea se raceste accentuat, norii intunecati si ploile iau locul soarelui, toamna are si ea partile ei frumoase, printre care se numara florile.

Crizantema este, fara indoiala, vedeta toamnei. La Targoviste chiar are loc, anual, un festival de muzica usoara care se numeste “Crizantema de aur”, un nume ales in cinstea acestei splendide flori. Crizantema este intalnita intr-o mare varietate de forme: tufe pitice si tufe inalte de 1 metru, cu flori intr-o gama larga de culori si forme dintre cele mai variate, de la simple la duble, batute, stelate, globuloase si multe altele. Daca ghiocelul este considerat vestitorul primaverii, crizantema este floarea care vesteste toamna. Este o floare foarte rezistenta la ger si infloreste pana la sfarsitul anului. Inflorirea crizantemelor este favorizata de scaderea luminii soarelui.  Aceste flori se simt foarte bine in locurile luminoase din gradina, dar ar fi bine sa nu stea in bataia directa a razelor soarelui. Suporta aproape orice fel de sol, dar pot fi plantate si in ghivece.

Asterul este o planta care face flori de culoare albastra. Popular, asterul este cunoscut sub denumirea de “stelute” de toamna. Aceasta floare perena aduce incantare in gradini si balcoane, infloreste pana toamna tarziu si poate avea inaltimi diverse. Asterul se preteaza de minune sa fie plantat de-a lungul aleilor din gradina, aducand un plus de stil si design. Mare atentie, nu confunda asterul cu crizantemele, multa lume face aceasta confuzie.

Gladiola este una dintre florile foarte populare toamna. Este intalnita intr-o paleta larga de culori, dar este pretentioasa in privinta solului, avand nevoie sa creasca intr-un pamant afanat, fara buruieni. Gladiola aduce o pata de culoare in orice gradina.

Tufanelele seamana cu niste crizanteme mai mici, dar sunt o specie in sine. Florile sunt mici, colorate in alb, roz, multe nuante de galben, maroniu sau mov, si sunt grupate in buchete. Este simplu sa deosebesti tufanelele si crizanteme. In timp ce crizantemele au o singura floare in varful tijei, tufanelele au flori mai mici, sub forma de buchetele.

Avand in vedere ca florile pe care le-am prezentat au faze diferite de inflorire, iti poti aranja gradina astfel incat sa beneficiezi de flori cu forme, culori si miresme diferite pana toamna tarziu, creand astfel un adevarat spectacol de flori in gradina ta.

 

Sursa poza: wikimedia.org

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pavele peste tot (II) Pavele peste tot (II)
Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber
Tehnologii noi pentru irigarea gradinii Tehnologii noi pentru irigarea gradinii
Vara si gradinile au nevoie de vacanta Vara si gradinile au nevoie de vacanta
Produse de fertilizare special create pentru agricultura organica Produse de fertilizare special create pentru agricultura organica
Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate

Vezi mai multe articole