CARPATCEMENT HOLDING continua investitiile in CSR - 29 Aprilie 2009

29 aprilie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Carpatcement Holding continua initiativele de responsabilitate sociala si planteaza – in cadrul celei de-a patra editii a programului „Bucurestiul Respira” – 800 de copaci chiar pe terenul companiei de la balastiera Carpat Agregate din comuna Cornetu, judetul Ilfov. Arborii si arbustii vor fi plantati atat pe drumul de acces, cat si de-a lungul balastierei, pentru a proteja comunitatea din vecinatate de eventualele neplaceri cauzate de spulberarea nisipului din cauza vantului.
 
Partenerii de peste 3 ani ai CARPATCEMENT in acest proiect sunt Asociatia Expertilor de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov si Agentia Regionala
pentru Protectia Mediului Bucuresti.  
 
Industria materialelor de constructii trece printr-o perioada delicata, dar nimic nu ne indreptateste sa stopam activitatile de responsabilitate sociala. CARPATCEMENT continua sa investeasca in protectia mediului inconjurator si a comunitatilor in care activeaza chiar si in conditii de piata dificile, pentru ca responsabilitatea sociala este o obligatie pe care ne-am asumat-o si nu o optiune. Marturie a acestei convingeri sta decizia de a realiza plantarea de anul acesta chiar pe terenul companiei noastre”, a declarat Mihai Rohan, Director General CARPATCEMENT HOLDING.
 
Investitia CARPATCEMENT de anul acesta se ridica la 30.000 de euro si a constat in activitati de curatare a terenului – aproximativ 2.500 metri patrati – si de plantare a circa 800 de copaci: stejar, salcie, lemn cainesc, dar si multe tufarisuri si plante ornamentale.
 
CARPATCEMENT HOLDING a lansat programul „Bucurestiul Respira” in anul 2006 ca raspuns la diminuarea drastica din ultimii ani a Centurii Verzi a Capitalei, formata din paduri de protectie care au menirea de a reimprospata aerul, in timp ce impiedica praful sa intre in oras.
 
In cei trei ani de la initierea programului, CARPATCEMENT HOLDING a investit peste 200.000 de euro si a plantat aproximativ 7.000 de copaci pe o suprafata de aproximativ 7 hectare, dintre care peste 2 hectare numai in comuna Cornetu, judetul Ilfov in 2006. In plus, in cadrul programului „Bucurestiul Respira”, CARPATCEMENT HOLDING a construit in comuna Copaceni primul parc amenajat din judetul Ilfov, cu o suprafata de peste 2.500 metri patrati, proiect care s-a bucurat de sustinerea activa a primariei si a intregii comunitati locale.
 
Pe langa programul „Bucurestiul Respira”, CARPATCEMENT se mai implica intr-o
serie de initiative de responsabilitate sociala. „Salvati lacul Bicaz” este un alt program de traditie al companiei. Aflat la a doua editie, proiectul are drept obiectiv colectarea peturilor de pe raul Bicaz si promovarea activitatii de colectare selectiva a deseurilor in randul comunitatii locale.  De asemenea, de peste cinci ani, CARPATCEMENT HOLDING este sponsorul principal al proiectului „Impreuna pentru natura” derulat in parteneriat cu fundatia Ecosophia, proiect de educare a copiilor in spiritul protectiei mediului.
 
In toate aceste initiative sociale, rolul CARPATCEMENT HOLDING este atat cel de a oferi sprijinul financiar necesar dezvoltarii unui astfel de program, cat si de a ajuta comunitatea locala sa reconstruiasca sentimentul coeziunii si incluziunii sociale, sa capete simtul apartenentei la proiectele de dezvoltare comunitara.
 
Mai multe detalii despre „Bucurestiul Respira” precum si despre alte actiuni dezvoltate de CARPATCEMENT HOLDING puteti gasi pe site-ul  www.heidelbergcement.ro sau pe site-ul www.responsabilitatesociala.ro.
 
# # #
 
HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente.

In Romania, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Activitatile din domeniul cimentului in Romania sunt coordonate de compania CARPATCEMENT HOLDING. Cimentul este produs in cele trei fabrici aflate la Bicaz, Deva si Fieni.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Volumul lucrarilor de constructii, plus 29,1% in primele zece luni ale anului - 8 DECEMBRIE 2008 Volumul lucrarilor de constructii, plus 29,1% in primele zece luni ale anului - 8 DECEMBRIE 2008
Casele americane ocolesc Capitala Casele americane ocolesc Capitala
Preturile apartamentelor vechi au crescut cu aproape 50% Preturile apartamentelor vechi au crescut cu aproape 50%
Romanii au lasat IKEA fara stocuri Romanii au lasat IKEA fara stocuri
Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie
Oras de vanzare. Localitatea spaniola care a trecut de la cele mai multe masini de lux pe cap de locuitor la cel mai mare somaj din UE Oras de vanzare. Localitatea spaniola care a trecut de la cele mai multe masini de lux pe cap de locuitor la cel mai mare somaj din UE

Vezi mai multe articole