Casa cu exterior din cupru si plan inclinat

18 septembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asemenea unei armuri din cupru ce ascunde o bijuterie in interior, aceasta casa din Austria conceputa de arhitectii Kleboth Lindinger Dollnig se remarca prin minimalism si originalitate. Neobisnuita constructie pare blindata cu o structura metalica inclinata ce ii confera stilul industrial, brut.

Forma sa pare sa se deplaseze usor in sens opus fata de biserica langa care se afla. Silueta de romb face ca multi dintre peretii spatiilor interioare sa fie oblici, ceea ce imprima un aer contemporan activitatilor casnice de zi cu zi. Un perete de sticla impresionant surprinde cadre ale orasului vechi din imprejurul casei.

Structura compacta a fost construita deasupra a doua garaje si ofera un spatiu locuibil de 525 de m². Arhitectii care au imaginat-o spun ca panta sa o fac sa se incline gratios fata de biserica din vecinatate, reusind sa deschida spatiul dintre cele doua constructii. Structura de lemn este acoperita cu o membrana metalica de cupru, ca referinta la traditia fierarilor inradacinata in regiune de secole. Una dintre fatade dispune de un perete de sticla ce fragmenteaza membrana metalica, invitand lumina in interior. O serie de ferestre mai mici puncteaza nivelul superior al casei. Panourile de cupu si accentele de otel ce conduc invitatii spre intrarea principala contribuie la aspectul industrial al casei.

Interiorul este puternic influentat de structura exterioara. Inclinarea peretilor este pusa in evidenta de esenta naturala a lemnului ce acopera in intregime atat peretii cat si podeaua si tavanul. Bucataria respecta stilul modern, minimalist printr-un design de tip open space, complet alb. Balustrada scarilor din spate devine in sine un punct focal al incaperii.

Cativa dintre peretii casei gliseaza si fac loc unui spatiu versatil, modern. Dormitorul este o oaza de liniste ce poate fi comparat cu un centrul spa. Perdelele transparente contribuie la atmosfera imateriala, oferind intimitate fara sa compromita aportul de lumina. Aceasta contructie este o casa a contrastelor dintre duritatea si raceala materialelor exterioare si caldura subtila a interioarelor atent decorate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri
Casa Poporului Casa Poporului
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD
Hanul lui Manuc Hanul lui Manuc
Gradina pe acoperis cu polistirenul Austrotherm Gradina pe acoperis cu polistirenul Austrotherm
Efecte luminoase ... Efecte luminoase ...

Vezi mai multe articole