Parcul Herastrau Bucuresti

Parcul Herastrau

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prin 1806, lumea eleganta a Bucurestiului iesea la plimbare pe malurile lacului Herastrau (74 hectare) unde, din 1936, s-a construit Parcul Herastrau, astazi unul dintre locurile cele mai cautate ale capitalei. Anual parcul

gazduieste numeroase expozitii florale si chinologice.

 

Parcul Herastrau este cel mai mare parc al Bucurestiului. El este situat in partea de nord a orasului, pe amplasamentul delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Sos.Nordului, Str. Elena Vacarescu, Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, avand o suprafata de cca. 110 ha. Inainte de 1930 zona respectiva era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libere tinand cont si de faptul ca in zona exista deja Arcul de Triumf.

 

Datorita pozitiei potrivite pentru plimbare si distractii, Herastrau a fost o atractie particulara inca din secolul 18. Sotia printului regent Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, acompaniata de domnisoarele Curtii, avea obiceiul sa se plimbe cu o barca mare pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a ridicat pe malul lacului Herastrau un chiosc de vara.

  

Mai tarziu, catre sfarsitul secolului XIX si pana in 1930, cand lacul a fost asanat, parcul de pe malul Herastraului, care a primit intre timp numele de Parcul National, a devenit un loc obisnuit de promenada si conversatii pentru Bucuresteni.

 

Parcul Herastrau este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, unde se gasesc Palatul Elisabeta, un teatru de vara ( 2.800 locuri), debarcadere, banci, chioscuri pentru lectura.


O a doua zona este cea destinata odihnei active, sportului si distractiilor (situate dincolo de lac), unde se afla terenuri si baze sportive, restaurante, un parc de distractii pentru copii.

Punctele de atractie deosebite din Parcul Herastrau le constituie:

Zona Expoflora, organizata pe o suprafata de 15 ha, in care an de an se realizeaza decoruri florale;

Insula Trandafirilor, a carei compozitie are doua axe, una care deschide perspectiva catre Muzeul Satului si alta care face legatura cu restul parcului. Insula se amenajeaza incepand cu 1 Iunie si dureaza pana toamna ;

Gradina Japoneza, amenajata in anul 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei in Romania si a Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Consumatorii de Gadgeturi Consumatorii de Gadgeturi
Cum va arata 2013 pentru designul de interior? Cum va arata 2013 pentru designul de interior?
Totul despre lumina artificiala Totul despre lumina artificiala
Minimalist, simplu, curat – designul suedez Minimalist, simplu, curat – designul suedez
Impozanta turnului Impozanta turnului
Palatul Mogosoaia Palatul Mogosoaia

Vezi mai multe articole