Casa evantai

“Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost?

17 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa bula imobiliara care s-a spart atat de urat, dupa ce preturile apartamentelor si caselor au urcat atat de sus si s-au prabusit spectaculos, dupa ce multi oameni nu reusesc sa-si plateasca ratele la creditele ipotecare pe care le-au luat, acum piata imobiliara este in continuare inerta.  

Multi au nevoie de o casa, extrem de putini isi si permit una. Tocmai de aceea, casa evantai sau extensibila pare o solutie … interesanta.

Casa evantai este inventia lui Alexandru Stanila, profesor de la facultatea de Constructii din Iasi, premiata anul acesta cu aur la Salonul de Inventica de la Macao, din China. Ce face insa speciala aceasta casa?

                                        

In primul rand, aceasta casa este sub forma unui container de 6 metri lungime si 2,5 metri latime. Acest container poate fi transportat oriunde, cu ajutorul unui camion, iar la destinatie containerul se extinde si ajunge la o suprafata de 3 - 4 ori mai mare. Practic, aceasta casa poate ajunge la o suprafata maxima de 100 m2. Ea poate functiona ca o garsoniera sau ca apartament cu 2 camere, plus bucataria si baia aferente.

Pretul unei astfel de case este de sub 300 de euro pe metru patrat. In plus, cu cat suprafata constructiei este mai mare, cu atat pretul este mai mic. Astfel, un modul de 100 metri patrati are pretul sub 30.000 de euro.

Materialele folosite pentru constructia casei sunt foarte rezistente, dar si grele. Un container care devine casa de 46 metri patrati cantareste 10 tone, iar cel de 100 metri patrati ajunge la 22 de tone.

Profesorul Alexandru Stanila nu se afla la prima inventie premiata peste hotare. Tot el este autorul casei anti-cutremur, precum si al casei pe structura de lemn, care poate fi montata in 24 de ore

Voua cum vi se pare aceasta idee? Ati locui intr-o astfel de casa?

Adauga un comentariu


4 Comentarii

Dan

09 martie, 14:20

Si eu sunt interesat sa vad o astfel de casa ... stie cineva unde se poate , in arafa de materialele existente on-line ? Si-a cumparat cineva pana acum ?

IOAN BARAN

29 octombrie, 19:54

cat de izolate termic sant?ca nu scrie nimic despre acest lucru.

Irinel Dinu

19 octombrie, 21:45

Respecte Domnului Profesor!

Stefan Macovei

19 octombrie, 21:08

Aveti cumva o simulare, un video sau un reportaj cu cineva care si-a cumparat deja o casa evantai ? Mersi

Alte articole

Casa eficienta energetic ca sistem constructiv Casa eficienta energetic ca sistem constructiv
Constructii din materiale alternative: casa din caramizi de polipropilena Constructii din materiale alternative: casa din caramizi de polipropilena
Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard
Casa de vacanta Casa de vacanta
Generalitati despre casele din lemn Generalitati despre casele din lemn
Casa din copac Casa din copac

Vezi mai multe articole