on

Care sunt cele mai solicitate tipuri de proiecte de casa in 2019 si de ce

25 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Proiectele de casa pot reprezenta uneori un indicator foarte obiectiv al situatiei economice. Istoria din cele mai vechi timpuri dovedeste cu lejeritate acest lucru. Analizand fiecare etapa din istoria omenirii putem realiza cu usurinta care au fost perioadele glorioase si cand lucrurile nu au stat chiar bine doar dupa constructiile realizate. Facilitatile, suprafata, detaliile si decoratiunile, materialele propuse si folosite intr-un proiect de casa, plus nenumarate altele ne spun atat de multe despre beneficiar si capacitatea lui finananciara cat si despre potentialul perioadei cercetand in profunzime situatia locala.

AIA Proiect a analizat cererea si livrarea de proiecte de casa din ultima perioada si a interpretat din punct de economic exclusiv pentru website-ul nostru.

Sursa imaginii: AbsolutVision prin Unsplash.

Impactul economic asupra proiectelor de casa

Ciclul economic actual a avut in proiectele de casa un specific aparte fata de cel anterior, caracteristica denumita de AIA Proiect spatiul optim. Venind dupa prima criza economica semnificativa prin care a trecut cu responsabilitatea pe umeri, generatia decreteilor, cei care isi fac acum o casa noua si implicit sunt interesati de un proiect de casa moderna, au fost mai atenti la utilizarea resuselor disponibile in general si au calculat cu mai mare atentie spatiul atat la nivelul constructiei cat si al terenului. Daca in ciclurile economice anterioare terenul de dimensiuni mici in orase erau evitate la pachet cu cele fara facilitati de la periferie acum lucrurile au stat cu totul altfel.

Care au fost cele mai cautate proiecte de casa in ultimul timp

Conditiile determinate de amplasamentul proiectului de casa

Amplasamentul viitoarei case a fost ca intotdeauna factorul principal de la care porneste initiativa. Existenta utilitatilor si a cailor facile de acces si-au pierdut usor din importanta majora in favoarea spatiului construibil si a suprafetelor potential utile. Terenurile generoase au fost mai cautate chiar daca nu beneficiaza de cele mai multe facilitati. Pe acestea in cele mai multe cazuri au fost solicitate proiecte case cu un sigur nivel. Efortul financiar considerabil este perceput acum ca singurul de acest gen din viata proprietarului asa ca cel mai cautat a fost proiectul de casa cu parter. Posibilitatea de extindere pe orizontala in eventualitatea ca familia se va mari a castigat in detrimentul pozitionarii centrale din marile orase. La aceasta decizie a participat si aglomeratia sufocanta care a lasat zonelor centrale locul proiectelor comerciale sau de birouri.

Optimizarea proiectului de casa indiferent de amplasament

In multe situatii intalnite, zonele centrale au polarizat proiectele mixte, mai exact combinatia dintre un proiect de casa si unul alternativ. Acestea au fost solicitate in special de antreprenori care prefera sa lege zona de locuire cu cea de afaceri. Aceste proiecte s-au adaptat in special terenului dezvoltandu-se pe verticala dar nu mai mult de 3-4 niveluri incluzandu-le si pe cele de subsol. Aici accentul a fost pus pe spatiul optimizat in extrem aducand imbunatatiri diverse si abordari tehnice nu chiar ieftine in sprijinul ideii de maximizare.

Zonele care au permis spatii considerabile si libertate crescuta in concept au fost spre surprinderea noastra la fel de eficientizate folosind ulterior avantajul financiar obtinut in cresterea eficientei energetice sau amenajarea de exterior sau interior. Incet dar sigur facilitatile nu mai reprezinta un impediment sau primul criteriu de selectie al terenului facand consumatorii sa aleaga proiecte case optimizate si tehnologizate. Aceasta dovedeste inclinatia catre un confort sporit si investitia pe teremen lung. 

Care sunt tendintele in alegerea proiectelor de case

In curand, odata cu ciclul economic se vor schimba si generatiile. Asa cum percem acum millenials, caci ei vor prelua rapid stacheta, utilizarea responsabila a spatiului va fi accentuata si chiar dublata de cea a resurselor naturale. Tehnologizarea cladirilor de locuit se va face abrupt si rapid in perioada urmatoare, calculul atent al chetuielilor de orice natura, nu doar cu locuirea va fi la ordinea zilei, fiecare proiect de casa de la AIA Proiect va avea certitudinea celei mai bune alegeri facute. Pentru noi, cei care lucram la aceste proiecte de case, va fi o provocare sa tinem pasul cu evolutia tehnologica si in acelasi timp sa mentinem caracteristici estetice apreciabile nu doar astazi.

 

Cine este AIA Proiect

 

Conectata la realitatile pietei si in stransa legatura cu beneficiarii, AIA Proiect este o companie tanara si puternica, in permanenta miscare pe toate palierele pe care activeaza. Furnizori de servicii atat pentru clienti mari in regim deschis sau in exclusivitate cat si pentru companii mici sau persoane fizice, abordam fiecare proiect in care suntem implicati cu seriozitate, promptitudine si integritate. Suntem dedicati fiecarei actiuni in care ne implicam si stam alaturi de beneficiarii si partenerii nostri pe intreaga perioada a proiectului furnizand solutii. Toate serviciile de proiectare furnizate de AIA Proiect sunt premium si urmaresc gradul de satisfactie ridicat al celor care le solicita.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa modulara - simplitate si inovatie Casa modulara - simplitate si inovatie
Metode eficiente de a avea o casa ECO Metode eficiente de a avea o casa ECO
Case din lemn - costuri Case din lemn - costuri
Ce sa ai in vedere atunci cand construiesti o casa care nu va fi conectata la utilitati Ce sa ai in vedere atunci cand construiesti o casa care nu va fi conectata la utilitati
Tiny house - Casa mica Tiny house - Casa mica
Case eco-friendly Case eco-friendly

Vezi mai multe articole