Case noi de un miliard de euro la periferia Bucurestiului

06 februarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Companiile imobiliare din strainatate anunta proiecte de mari dimensiuni pentru sectorul rezidential din Romania. Cel mai important se va derula in apropierea Capitalei.
 
Oferta de locuinte de pe piata autohtona va creste semnificativ in anii urmatori. Compania imobiliara spaniola Fadesa a anuntat ieri ca a pregatit 1,05 miliarde de euro pentru construirea de locuinte in Romania. Acesti bani vor fi investiti in cinci proiecte rezidentiale care se vor ridica in apropierea Bucurestiului si in Bacau.
 
Bani pentru Bucuresti
 
Cea mai mare parte a investitiei se va derula in apropierea Capitalei, in localitatea Stefanestii de Jos. Aici, pe o suprafata de peste 640.000 de metri patrati se vor construi 12.000 de locuinte. Investitia totala pentru acest proiect se ridica la 850 de milioane de euro. „Pot sa va confirm intentiile lor, care sint foarte serioase. Pina acum nu au depus un proiect pentru a obtine avizele necesare“, spune Anghel Rababoc, primarul comunei Stefanestii de Jos. Si pe piata imobiliara au circulat informatii cu privire la intentiile dezvoltatorului spaniol de a ridica atit blocuri, cit si vile intr-un ansamblu care va cuprinde toate facilitatile necesare. De asemenea, se spune ca este foarte probabil ca o parte din aceste locuinte sa fie achizitionate de cetateni spanioli. Locul ales, zona de nord-est a Capitalei, nu surprinde, deoarece multe dintre problemele de acces vor fi rezolvate o data cu realizarea autostrazii Bucuresti-Brasov. De altfel, in piata se vorbeste despre investitii imobiliare de mari dimensiuni pe care le vor realiza companii straine in zona Voluntari-Tunari. Una dintre ele ar apartine tot unei companii spaniole, in vreme ce un alt proiect va fi realizat de un investitor din Turcia.
 
Investitie in Moldova
 
Atentia investitorilor spanioli s-a indreptat si spre Moldova, unde va ajunge diferenta de 200 de milioane de euro. In Bacau se vor construi alte 4.300 de locuinte, grupate in cadrul a patru proiecte rezidentiale. Acestea vor fi amplasate in zonele Serbanesti, Stefan cel Mare, Margineni si Marasesti. Interesul pentru aceasta zona este usor de explicat, deoarece Fadesa a preluat in 1998 printr-o subsidiara pachetul majoritar de actiuni al companiei de pre-lucrare a lemnului Diana Forest Onesti. Se asteapta ca in perioada urmatoare oficialii companiei sa dea detalii suplimentare despre viitoarele investitii din Romania, mai ales cu privire la perioada in care se vor derula lucrarile la aceste proiecte rezidentiale, dar si la segmentele de populatie pentru care se va structura oferta de locuinte.
 
Au cu ce
 
Prin aceste proiecte derulate in Romania, oficialii companiei spun ca Fadesa isi va consolida pozitia de lider intre companiile spaniole de investitii imobiliare care au realizat proiecte in afara Spaniei. Compania imobiliara Fadesa este deja prezenta in tari precum Maroc, Portugalia, Franta, Ungaria, Polonia, Mexic, Bulgaria si, mai nou, in Romania. In 2005 a avut venituri de 977,4 milioane de euro, cu 42% mai mult decit in 2004. Din aceasta suma, 925,4 milioane de euro au venit din sectorul rezidential.
Case in sud
 
Engel East Europe, subsidiara din Europa de Est a grupului israelian Engel, a achizitionat un teren in Bucuresti in vederea dezvoltarii a circa 1.000 de locuinte. Valoarea de vinzare a acestora a fost estimata, conform MEDIAFAX, la 100 de milioane de euro. Compania intentioneaza sa dezvolte in zona de sud a Bucurestiului un complex rezidential de aproximativ 100.000 de metri patrati, pe un teren cu o suprafata de 77.500 mp.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alege Rowenta Waves Addict pentru un trendy summer look Alege Rowenta Waves Addict pentru un trendy summer look
Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva Producatorii de mobila sunt suparati pe Romsilva
Caravana BookLand 2013 Caravana BookLand 2013
Tranzactiile imobiliare s-au prabusit in trimestrul trei si piata are sanse minime sa egaleze volumul de anul trecut Tranzactiile imobiliare s-au prabusit in trimestrul trei si piata are sanse minime sa egaleze volumul de anul trecut
Boom imobiliar in Moldova, cu banii capsunarilor Boom imobiliar in Moldova, cu banii capsunarilor
TP-Link lanseaza noul router Wireless Dual-Band Gigabit Archer C64, care asigura conexiuni neintrerupte si performanta de inalta calitate TP-Link lanseaza noul router Wireless Dual-Band Gigabit Archer C64, care asigura conexiuni neintrerupte si performanta de inalta calitate

Vezi mai multe articole