on

Castigatorii celei de-a treia editii regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural Design Awards

30 martie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ultimul an ne-a demonstrat tuturor cat de important este sa avem alaturi de noi parteneri pe care sa ne putem baza, fie pentru o mana de ajutor¸ fie pentru un cuvant bun, fie pentru ca ei pot transmite mai departe mesajul nostru.

 

Un criteriu de selectie al firmelor Partenere este nu numai marimea lor, cat si creativitatea recunoscuta pe plan international. De aceea, ne bucuram de fiecare data cand primim in redactie noutati de la Partenerii de Incredere Misiunea Casa.

 

Pe 25 martie 2020, in cadrul unei ceremonii online, VELUX a anuntat castigatorii celei de-a treia editii regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural Design Awards. La eveniment au participat peste 200 de arhitecti si designeri din Europa de Est.

 

Cand vine vorba de proiectarea cladirilor si definirea unui spatiu confortabil, lumina naturala este indispensabila. Iar lumina naturala este, de 80 de ani, si principala misiune VELUX, lider in domeniul productiei de ferestre de mansarda.

 

Arhitecti si designeri din Romania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia si Turcia au primit cu entuziasm tema lansata de VELUX: aceea de a inscrie in concursul regional Bringing Light to Life Architectural Design Awards proiecte in care au folosit solutii de iluminat natural VELUX si in care, desigur, lumina naturala joaca rolul principal.

 

Juriul a fost format din arhitecti din Europa de Est: arh. Sasha Budjevac (Serbia), arh. Emir Salkic (Bosnia Hertegovina), arh. Serban Tiganas (Romania), arh. Dragan Vukovich (Muntenegru), arh. Martin Panovski (Macedonia), arh. Zdravko Zdravkov (Bulgaria), arh. Gokhan Avcioglu (Turcia), arh. Andrey Hodkevich & arh. Vladimir Raynovski (castigatorii editiei anterioare). Iar castigatorii au fost anuntati in cadrul unei ceremonii online, organizata de Romania, gazda acestei editii.

 

Castigatori

 

Marele premiu – 2500 euro
Proiect: European kindergarten in Bor, Serbia
Autori: arh. Vladimir Ivanovic, arh. Aleksandar Stojanovici, arh. Jelena C., arh. Mirjana Krsmanovic

 

Categoria Renovare „Case familiale” – 700 euro
Proiect: Kraljevo, Serbia
Autor: Studio NACRT

 

Categoria Renovare „Rezidential/Case multifamiliale” - 700 euro
Proiect: LH Varna, Bulgaria
Autori: STARH, arh. Svetoslav Stanislavov

 

Categoria Renovare „Cladiri publice” - 700 euro
Proiect: Artisan Furniture HQ and showroom, Bosnia Hertegovina
Autor: arh. Vedina Babahmetovic


Categoria Constructii noi „Case familiale”- 700 de euro
Proiect: Koray Arslan House, Turcia
Autor: arh. Mert Uslu

 

Categoria Constructii noi „Rezidential/Case multifamiliale” - 700 euro
Proiect: Simeonovo145, Bulgaria
Autor: E-Arch Studio

 

Categoria Constructii noi „Cladiri publice” - 700 euro
Proiect: Super Enerji Office, Turcia
Autori: Erginoğlu & Çalıslar Architects


 
Fiecare tara a acordat premii speciale pentru proiecte remarcabile

 

Premiul special Bulgaria
Proiect: SamElyon Row Houses
Autor: S Architectural Team

 

Premiul special Serbia
Proiect: -18DOC - urban villa
Autor: Adam Spehar N2S Architects

 

Premiul special Bosnia Hertegovina
Proiect: - Individual family house with apartments
Autor: Mirsad Izić arch. Šemsa Izić arch. Goran Sučević

 

Premiul special Turcia
Proiect: - Layered transition
Autor: Arch. Sedat Dulkadiroğlu

 

Premiul special Romania
Proiect: Cresa in Curtea de Arges
Autor: arh. Elena Florea Dumitrescu si echipa KREATE-STUDIO

 

Despre Bringing Light to Life Architectural Design Awards

In fiecare an, Bringing Light to Life Architectural Design Awards ii provoaca pe arhitectii si designerii din Romania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Macedonia, Muntenegru si Turcia sa abordeze tema luminii naturale in proiectele lor prin utilizarea solutiilor de iluminat natural de la VELUX. Ne petrecem 90% din timp in interior, iar acest lucru ne afecteaza sanatatea. Acesta este motivul pentru care cladirile trebuie sa contribuie mai mult la bunastarea oamenilor oferindu-le mai multa lumina naturala si aer proaspat. Nu putem trai fara lumina naturala. Lumina naturala ne influenteaza capacitatea de concentrare, productivitatea, sanatatea si somnul. Pentru mai multe informatii, vizitati: https://bll.velux.com/en/.

Despre VELUX

De mai bine de 80 de ani, VELUX Group creeaza medii de viata mai bune de locuit pentru oamenii din intreaga lume, datorita luminii naturale si aerului proaspat. Produsele noastre asigura un climat interior sanatos si durabil, pentru munca si invatare, pentru joc si relaxare.

Grupul VELUX are operatiuni de vanzari si productie in peste 40 de tari, si o retea extinsa de distributie. Gama de produse cuprinde ferestre de mansarda si luminatoare modulare, precum si o gama de elemente decorative precum rulouri, produse de protectie solara si rolete exterioare, dar si solutii pentru control de la distanta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gazele se platesc in 45 de zile Gazele se platesc in 45 de zile
Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi
Daca nu pot sa-si vanda casele, romanii le dau la schimb pe altele - 13 august 2010 Daca nu pot sa-si vanda casele, romanii le dau la schimb pe altele - 13 august 2010
Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010 Rapotan, Arabesque: Fara investitii de la buget piata de constructii nu poate sa-si revina - 21 iulie 2010
Si cu banii luati, si cu parcarea ocupata Si cu banii luati, si cu parcarea ocupata
AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor AOAR protesteaza fata de cresterea pretului gazelor

Vezi mai multe articole