on

Ce inseamna PRINT&SIGN; pentru piata est-europeana de imprimare digitala

21 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

PRINT&SIGN 2017, cel mai reprezentativ targ de tipar si semnalistica din Europa de Sud-Est, se va desfasura intre 26 si 29 septembrie in Pavilionul Central din Romexpo, Bucuresti.

Recunoscut drept un adevarat hub al tehnologiilor inovatoare, cu peste 150 de echipamente inovatoare de print digital, consumabile si aplicatii de ultima generatie purtand marcile celor mai mari branduri de profil din lume, PRINT&SIGN (ajuns la editia a 14-a) este un reper foarte important la nivel regional pentru cei care activeaza in domeniile imprimarii si al semnalisticii digitale. La ora actuala, piata romaneasca reprezinta aproximativ 10% din productia pietei de imprimare digitala din Europa de Est, potrivit estimarilor Smithers Pira, cea mai mare autoritate din domeniul printului, ambalajelor si hartiei din lume. Statisticile Smithers Pira cuprind inclusiv productia din Turcia, cel mai puternic jucator din regiune.

“Cererea mondiala de print digital creste puternic, ceea ce inseamna ca piata va creste la nivel global. Mai multe economii din Europa de Sud-Est sunt prognozate sa creasca, fiind influentate de cererea consumatorilor, astfel incat exista oportunitati pentru a satisface aceasta cerere cu productia locala. In ceea ce priveste exportul, exista oportunitati la nivelul regiunii: statele UE beneficiaza de acces liber in Uniune, iar costurile cu forta de munca in sud-estul regiunii raman inferioare mediei UE (desi acestea cresc puternic in tari precum Romania). Cu toate acestea, este nevoie de investitii in tehnologia de imprimare digitala pentru dezvoltarea pietei locale, precum si de personal instruit”, considera Dr Paul N Ewing, Managing Partner Ewing Innovation LLP si consultant Smithers Pira.

Estimarile indica o crestere semnificativa a pietei in urmatorii 5 ani, determinata de o serie de factori fundamentali, cum ar fi economia favorabila pe termen scurt a tiparirii digitale versus serigrafie, cresterea e-commerce-ului (si, odata cu el, a capacitatii de reconfigurare a lanturilor de aprovizionare pentru tiparirea la cerere prin intermediul printului digital), imbunatatirea impactului printului digital asupra mediului, comparativ cu imprimarea traditionala etc. Cresterea va afecta pietele de imbracaminte, semnalistica si amenajarile interioare. “Pe masura ce vor creste aceste piete, va creste si potentialul imprimarii digitale”, estimeaza Ewing.

Considerat un adevarat guru al printului digital, Dr Paul N Ewing vine la PRINT&SIGN ca speaker la Conferinta PrintTex 2017, care va avea loc pe 26 septembrie, in sala Cupola din Romexpo-Bucuresti (Pavilionul Central), incepand cu ora 13:00.

***

Cine este Dr Paul N Ewing?

Consultant asociat la Smithers Pira si managing partner la Ewing Innovation LLP, companie de consultanta specializata in R&D si strategii de business in industria tipariturilor cu jet de cerneala, Paul Ewing este un adevarat guru in domeniul imprimarii cu jet de cerneala. Are peste 15 ani experienta in planificarea strategica, cercetare-dezvoltare si comercializarea cernelurilor si colorantilor pentru aplicatii in domeniul imprimarii cu jet de cerneala.

A fost director in cadrul multor companii de top, precum FUJIFILM si Avecia & Zeneca, perioada in care a contribuit la dezvoltarea a numeroase produse (cerneluri, coloranti si alte materiale) folosite de imprimantele OEM in diverse sectoare (tipografie, grafica, imprimare industriala, ambalaje si textile, aplicatii industriale).

Paul Ewing este doctorand, membru al Societatii Regale de Chimie si a absolvit un MBA la Manchester Business School.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Preturile locuintelor merg inainte, dar cu frana trasa Preturile locuintelor merg inainte, dar cu frana trasa
Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler
Piata imobiliara trage economia spaniola in jos Piata imobiliara trage economia spaniola in jos
Noua generatie de pompe de caldura REHAU iti permite sa setezi de la birou temperatura pe care vrei sa o gasesti acasa! Noua generatie de pompe de caldura REHAU iti permite sa setezi de la birou temperatura pe care vrei sa o gasesti acasa!
Tarifele la energie si gaze vor exploda la vara Tarifele la energie si gaze vor exploda la vara
Peste 1,4 milioane de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate la targul Imobiliarium de luna viitoare Peste 1,4 milioane de metri patrati, suprafata totala a locuintelor prezentate la targul Imobiliarium de luna viitoare

Vezi mai multe articole