Scara interioara

Ce lemn folosesti pentru realizarea unei scari interioare

05 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In cazul caselor cu doua sau mai multe niveluri, cel mai indicat este ca scara interioara sa fie realizata din beton, pentru a avea o rezistenta sporita. Totusi, in cazul in care doresti sa ai o casa cu aspect rustic sau iti construiesti o cabana, scara poate sa fie din lemn. Lemnul este usor de prelucrat si poate fi vopsit si lacuit pentru o rezistenta buna in timp. De asemenea, legaturile si imbinarile sunt mult mai simplu de realizat. Iata care sunt tipurile de lemn la care poti apela pentru o astfel de constructie.

Lemnul de stejar este de calitate superioara. Este un lemn pretios, dur si rezistent, iar pretul sau este cu atat mai mare cu cat este mai vechi si uscat corespunzator. Lemnul de stejar vechi si uscat natural este folosit inclusiv pentru realizarea de mobila de lux si iahturi.

Lemnul de fag este dur, foarte rezistent la socuri, iar vopseaua adera bine pe suprafata lui. Textura lemnului de fag este fina si asemanatoare cu textura lemnului de artar sau mesteacan. Este poate cel mai utilizat lemn in productia de scari interioare, iar raportul calitate-pret este unul foarte bun. Avand in vedere ca are o culoare pala, lemnul de fag este cea mai buna varianta in cazul baituirii in culori inchise.

Lemnul de artar este un lemn rezistent la socuri, foarte rezistent in timp si suporta orice tip de vopsire. Are duritate medie, textura fina si culoare deschisa spre alb.

Lemnul de pin este un lemn de esenta moale, apreciat in special pentru aspectul rustic pe care il confera interioarelor. Culoarea sa este deschisa. Din cauza faptului ca nu-I un lemn dur, pinul nu este foarte utilizat in constructia scarilor.

Pentru realizarea scarilor din lemn, consideram ca cel mai potrivit lemn este cel dur, de esenta tare. De aceea consideram ca lemnul de stejar si fag sunt alegeri foarte bune, lemnul de artar constituie o alegere buna, in timp ce lemnul de pin este o alegere acceptabila.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dippanels.ro ne dezvaluie secretele scarilor interioare din lemn Dippanels.ro ne dezvaluie secretele scarilor interioare din lemn
Cum construim corect o scara – partea 1 Cum construim corect o scara – partea 1
Cum construim corect o scara – partea 2 Cum construim corect o scara – partea 2
Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton
Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele Scari interioare – Ce trebuie sa stii despre ele
Scari interioare din lemn – Rezistenta si Durabilitate Scari interioare din lemn – Rezistenta si Durabilitate

Vezi mai multe articole