Plita incorporabila

Ce sa ai in vedere atunci cand cumperi o plita electrica incorporabila

28 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fata de clasicele aragaze sau plite pe gaz, plitele electrice incorporabile au cateva avantaje care le-au adus in atentia cumparatorilor. Riscul de explozii si incendii este scazut, mancarea poate fi pregatita intr-un timp mai scurt si, in plus, poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca la ore stabilite. Dar stii ce este cu adevarat important atunci cand decizi sa achizitionezi o plita electrica?

Cel mai important este materialul din care este realizata plita. Este important ca plita sa fie usor de intretinut si curatat, fara sa ramana pete sau sa se zgarie. De aceea, este recomandat sa alegi o plita realizata din schott-ceram, un materialul rezultat din combinatia dintre sticla si ceramica, material care este greu de spart. Alt material recomandat este inoxul tratat, care se remarca prin rezistenta la coroziune. Nici quartul nu-i o varianta rea, acest material avand duritate si rezistenta mai mare la frecare.

Atentie, plitele electrice necesita in mod obligatoriu o priza cu impamantare.

Puterea medie a ochiului mare al plitei este de 2-3 kW, iar consumul mediu al plitei, in momentul in care ambele ochiuri sunt in functiune, este de 4,5 kW.

Mai trebuie sa ai in vedere ca dimensiunea golului de incastrare a plitei este, de regula, cu 2-3 cm mai mica decat dimensiunea propriu-zisa a plitei.

Daca ai copii, este recomandat sa optezi pentru o plita care are un sistem de siguranta pentru cei mici, evitand astfel producerea accidentelor.

Exista plite care dispun de functii speciale. Un exemplu ar fi ochiul ajustabil, care isi modifica diametrul in functie de diametrul oalei pe care o asezi pe el. Alt exemplu de functie speciala il reprezinta arzatorul rapid, care este de 2-3 ori mai puternic decat un ochi obisnuit.

Tu ai opta pentru o plita electrica incorporabila sau mergi in continuare pe mana clasicelor aragaze?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Curatarea aparatului de cafea cu capsule Curatarea aparatului de cafea cu capsule
Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale? Electrocasnice pentru ingrijirea tesaturilor. Tu cum ai grija de hainele tale?
Cum se curata frigiderul Cum se curata frigiderul
Care sunt cele mai bune hote de pe piata Care sunt cele mai bune hote de pe piata
Cum alegi storcatorul de fructe si legume Cum alegi storcatorul de fructe si legume
Gatitul cu ajutorul tehnologiei: cum obtii friptura printr-o aplicatie mobila Gatitul cu ajutorul tehnologiei: cum obtii friptura printr-o aplicatie mobila

Vezi mai multe articole