Inspectarea unui frigider de catre specialist

Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti strica frigiderul

15 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ca la orice aparat electrocasnic, modul in care este exploatat poate prelungi sau scurta durata de viata a acestuia. Tine cont ca la ora actuala un frigider scump inseamna de cele mai multe ori un finisaj exterior mai special, un afisaj cu mai multe functii sau chiar un marketing bine dezvoltat.
 

Din pacate pe parte tehnica nu mai avem de-a face cu strategiile de acum zeci de ani cand fiabilitatea era pe primul loc. Exista cateva lucruri de care poti tine cont si punandu-le in practica ai sanse sa cresti semnificativ  durata de exploatare a aparatului tau frigorific.

1. Nu porni frigiderul imediat dupa ce a fost transportat si transporta-l vertical. Lasa aparatul pe pozitia finala peste 30 minute si ulterior alimenteaza-l si porneste-l.

2. Asigura spatiul de ventilatie minim necesar in jurul aparatului. Ca sa faci rece in interior, faci cald in exterior si aceasta caldura trebuie cedata rapid mediului pentru o functionare eficienta. Un frigider lipit de perete cu mobilier stanga/dreapta foarte apropiat nu va functiona corect. Citeste cu atentie manualul de instructiuni si monteaza distantierele speciale pentru zona din spate a aparatului.

3. Odata pornit aparatul lasa-l sa mearga pana se opreste si nu deschide usa pentru a introduce alimente. Este indicat de asemenea pe cat posibil sa deschizi usa atunci cand compresorul nu functioneaza. Daca este totusi necesar sa deschizi usa, gandeste-tea dinainte ce ai de facut si nu zabovi cu usa deschisa.

4. Usa larg deschisa a frigiderului favorizeaza schimbul rapid de mase de aer, respectiv aerul cald va lua rapid locul aerului rece din frigider si compresorul va munci mai mult pentru restabilirea temperaturii.

5. Tot in timpul cat usa sta deschisa, in frigider se aprinde lumina. Daca frigiderul  nu este dotat cu iluminat interior LED, becul care se aprinde degaja caldura si la randul sau favorizeaza cresterea temperaturii cat timp sta aprins. Evita sa tii usa deschisa mult timp;

6. La combinele frigorifice cu usa separata la congelator, vei observa ca odata inchisa usa, aceasta va opune rezistenta daca incerci sa o redeschideti imediat. Nu forta manerul!Asteapta ~30 secunde si incearca din nou;

7. La frigiderele cu dezghetare automata ai in partea din spate jos un canal de scurgere a condensului si un orificiu care trebuie mentinut curat. Se recomanda verificarea periodica a acestui orificiu si curatarea conform manualului.

8. Nu scoate din priza frigiderul in timpul functionarii compresorului. Daca s-a intamplat totusi acest lucru asteptati cateva minute si ulterior alimentati aparatul. In caz contrar riscati sa ardeti compresorul.

9. Daca frigiderul tau are un radiator in spate verifica-l la cateva luni sa nu fie plin de praf. Praful scade din eficienta radiatorului si aparatul va functiona ineficient;

10. Usile frigiderului trebuie sa calce perfect pe chedere/garnituri si sa asigure etanseitate. In caz contrar racirea in interior va fi ineficienta si consumul de electricitate va creste.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase
Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata Alegerea friteuzei – Optiunile existente pe piata
Frigider sau combina frigorifica? Ce sa alegi mai avantajos? Frigider sau combina frigorifica? Ce sa alegi mai avantajos?
Masina de spalat rufe verticala versus masina de spalat rufe frontala Masina de spalat rufe verticala versus masina de spalat rufe frontala
Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna Curatenia in casa: profita de Black Friday si fa-ti locuinta luna
Cum poti sa ai grija de aragazul tau? Cum poti sa ai grija de aragazul tau?

Vezi mai multe articole