Convector pe gaz

Ce trebuie sa stii despre un convector pe gaz

27 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Convectorul pe gaz este considerat a fi o sursa alternativa de incalzire, mai ieftina si la fel de eficienta ca o centrala ce functioneaza cu gaze naturale. Un convector pe gaz poate fi folosit pentru incalzirea unor spatii mici precum locuinte, birouri, restaurante si magazine.

Ce este de fapt un convector pe gaz?

Aceasta sursa de incalzire este o soba metalica de dimensiuni moderate, ce are la baza un dispozitiv automat de aprindere. Dispozitivul functioneaza pe baza de gaze naturale, avand aproape acelasi randament ca si o centrala pe gaze.

Fiind prevazut cu un termostat, convectorul se poate regla la temperatura dorita. In acest fel, vei fi sigur ca temperatura incaperii in care folosesti aceasta sursa de incalzire ramâne constanta pe toata durata zilei si noptii.

In situatia in care nu ai acces la gaze naturale sau nu esti racordat la o instalatie de gaze, poti opta pentru alimentarea convectorului cu gaz petrol lichefiat, cunoscut si sub denumirea de GPL.

Extinderea sistemului de incalzire bazat pe convector pe gaz se poate face treptat, in functie de bugetul pe care vrei sa il aloci acestui proiect. Poti folosi un convector pe gaz intr-o singura incapere, urmand ca ulterior sa extinzi instalatia sau sa o completezi cu un sistem pentru incalzirea apei menajere.

Avantajele folosirii unui convector pe gaz

Avantajele ce incanta cel mai mult utilizatorii sunt, fara indoiala, costurile reduse implicate de achizitionarea, instalarea si folosirea convectorului. Convectorul pe gaz este o sursa eficienta de incalzire, aspect ce poate fi observat in valoarea facturilor la gaze. Un convector pe gaz cu o sarcina nominala cuprinsa intre 2-6 kW poate incalzi o incapere ce are o suprafata de 60 m2 si o inaltime de 2.5 m.

Folosirea unui convector pe gaz nu implica pericolul inghetarii instalatiei, spre deosebire de cazul centralei termice unde apa ramasa in instalatie poate ingheta avand drept consecinte spargerea tevilor si deteriorarea centralei.

Pentru a te bucura de eficienta maxima a unui convector pe gaz, este recomandat sa il amplasezi in apropierea ferestrei. Aceasta pozitiei ii va permite contracararea racirii. Pentru o incalzire uniforma a incaperii sunt indicate convectoarele realizate din fonta. 

 

sursa foto: gazconvector.md

Adauga un comentariu


1 Comentariu

claudiu

18 februarie, 17:08

doresc sa stiu daca convectoarele pe gaz afecteaza in vreun fel pe bebelusi????

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa? Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa?
Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei
Incalzirea locuintei: cum se monteaza folia carbonica Incalzirea locuintei: cum se monteaza folia carbonica
Scapa de dat la lopata pe timp de iarna cu un sistem de degivrare Scapa de dat la lopata pe timp de iarna cu un sistem de degivrare
Cum se regleaza presiunea in vasul de expansiune al centralei Cum se regleaza presiunea in vasul de expansiune al centralei
Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate

Vezi mai multe articole